Home Nyheter VD: "Intresset för Aptahems läkemedelskandidat växer"

VD: "Intresset för Aptahems läkemedelskandidat växer"

VD: "Intresset för Aptahems läkemedelskandidat växer"

22 oktober, 2019

Aptahem, som utvecklar nästa generations sepsisbehandling, presenterade nyligen positiva prekliniska studieresultat. Samtidigt står bolaget inför inlösen av en teckningsoption som kan tillföra kassan upp till 19 Mkr. BioStock har intervjuat Aptahems vd Mikael Lindstam och frågade bland annat hur bolaget avser att använda likviden, samt om bolagets kommande milstolpar.
Aptahem presenterade förra veckan de senaste rönen kring sin sepsis-kandidat Apta-1 vid World Congress of Intensive Care i Australien. Presentationen, som hölls inför läkare, KOLs och pharma-representanter, tilldrog sig enligt bolaget ett stort intresse.
Enligt nyligen aviserade resultat från bolagets prekliniska Non Human Primate (NHP)-studie observerades att läkemedelskandidatens multiverksamma profil indikerade god effekt i sepsisliknande tillstånd. Fördelen som Apta-1 enligt bolaget har gentemot befintliga läkemedel är en multieffektprofil, vilket innebär att kandidaten kan adressera både bl.a. koagulationsprocessen och inflammationsprocessen i sjukdomstillståndet.
BioStock bjöd in Aptahems vd Mikael Lindstam för en studiointervju, där bland annat de senaste resultaten och kommande milstolpar avhandlades. Se intervjun genom att klicka nedan.

YouTube video

Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev