Home Nyheter Cereno Scientific söker patent för nyförvärvad substans

Cereno Scientific söker patent för nyförvärvad substans

Cereno Scientific söker patent för nyförvärvad substans

7 maj, 2019

Tidigare i vår förvärvade Cereno Scientific substansen CS014 från AstraZeneca BioVentureHub-kollegan Emeriti Bio. Förvärvet ska stärka och bredda bolagets patentportfölj och nu har det emissionsaktuella bolaget ansökt om patent för substansen.
I mitten av mars kunde BioStock rapportera att Cereno Scientific, som utvecklar läkemedel mot kardiologiska sjukdomar, förvärvat substansen CS014 (tidigare kallad EB014) från AstraZeneca BioVentureHub-baserade Emeriti Bio. Läs mer. Syftet med förvärvet var att bredda bolagets portfölj inom kardiovaskulära sjukdomar.

Övertog samtliga rättigheter

Förvärvet innebar att det numera är Cereno Scientific som har alla rättigheter till substansen och relaterad substansfamilj. Idag meddelade bolaget att man har lämnat in en patentansökan för substansen i syfte att skydda CS014 och närliggande substanser samt deras användning för en rad olika kardiovaskulära sjukdomar.
– Vi arbetar aktivt med att stärka vårt immateriella skydd för att säkra den framtida marknadspotentialen för våra läkemedelskandidater. Sedan tidigare har vi erhållit patent för vår första läkemedelskandidat CS1 på strategiskt viktiga marknader och det är glädjande att vi nu ansökt om det första patentet för vår nya substans CS014, vilket signifikant ökar potentialen i värdeutvecklingen av vår läkemedelsportfölj, säger Cereno Scientifics vd Sten R. Sörensen i ett pressmeddelande.

Patentansökan en värdehöjare

CS014 har, enligt Cereno Scientific, potentiellt innovativa egenskaper inom kardiovaskulära sjukdomar. CS014 befinner sig i prekliniskt utvecklingsskede och det fortsatta utvecklingsarbetet kommer att ske som ett samarbete mellan Cereno Scientific och Emeriti Bio. Därutöver har bolaget hittills varit sparsamma med informationen kring kandidaten och behandlingens angreppssätt eller specifika målindikationer är ännu inte kända.
Allteftersom mer information framkommer om kandidaten kommer det också bli lättare att bedöma dess värde för Cereno Scientifics portfölj. Att det ansökta patentet ger projektet en positiv värdeskjuts kan dock konstateras.

Aktuell med emission

Patentansökan är ett steg i satsningen på kandidatens vidareutveckling som sker parallellt med att Cereno Scientific förbereder en fas II-studie med sin antitrombotiska huvudkandidat CS1 som ska inledas under H1 2020. Bolaget ämnar också genomföra en företrädesemission om 56 Mkr för att täcka kostnaderna för att förbereda fas II-studien. Emissionen klubbas vid en extra bolagsstämma den 15 maj.
Läs även:
Cereno Scientific breddar sin kardiovaskulära pipeline 13 mars 2019
Cereno Scientific genomför företrädesemission om 56 Mkr 12 april 2019
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. [et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev