Home Nyheter Saniona: Royaltyintäkter i sikte – stärker portfölj inom ätstörningar

Saniona: Royaltyintäkter i sikte – stärker portfölj inom ätstörningar

Saniona: Royaltyintäkter i sikte – stärker portfölj inom ätstörningar

19 mars, 2019

Det danska bioteknikbolaget Saniona bygger en allt starkare projektportfölj inom metabola sjukdomar, fetma och ätstörningar. För en vecka sedan passerades ytterligare en milstolpe med bolagets ledande läkemedelskandidat Tesomet, när patientrekryteringen inleddes till en ny fas II-studie inom hypotalamisk fetma, en sällsynt ätstörning. BioStock träffade Thomas Feldthus, vice vd och ekonomichef, på Sedermeradagen i Köpenhamn.
I en intervju i samband med Sedermeradagen i Köpenhamn kommenterar Sanionas vice vd och CFO Thomas Feldthus utsikterna för ett kommande marknadsgodkännande och royaltyintäkter för läkemedelskandidaten tesofensine, som utvecklas i samarbete med mexikanska Productos Medix, vilka i höstas slutförde en framgångsrik fas III-studie med kandidaten inom fetma.
Tesofensine är också den aktiva substansen i bolagets flaggskeppskandidat Tesomet, som Saniona själva siktar på att ta hela vägen till marknad inom ett antal sällsynta ätstörningsrelaterade sjukdomar som Prader-Willis syndrom (PWS) och hypotalamisk fetma, bägge indikationer där bolaget har kliniska fas II-studier igång.
I intervjun med BioStock kommenterar Thomas Feldthus strategin för den nya fas IIa-studien som alltså inledde patientrekrytering i förra veckan, och tar bland annat upp de viktiga lärdomar man dragit från fas II-studien inom PWS vad gäller dosering av Tesomet. Feldthus konstaterar även att det finns fler möjliga målindikationer för Saniona inom samma sjukdomsgrupp, samt kommenterar risken för uppköp av bolaget.
Se intervjun i sin helhet nedan. (Intervjun är på engelska)

YouTube video

Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. [et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev