Nästa BioStock Live går av stapeln på vår hemmaplan i Lund. Vi har en spännande dag på anrika AF-borgen att se fram emot, med intressanta presentationer från ett antal innovativa Life Science-bolag. Skicka in anmälan idag för att säkra din stol och möjligheten att träffa och mingla med representanter från bolagen på plats i vårens Lund. 

OBS: Anmälan via formuläret längst ned på sidan!

Eventet är kostnadsfritt och antalet platser begränsat. Bjud gärna med en vän – principen först till kvarn gäller, med reservation för fullbokning.

TID & PLATS FÖR EVENTET
AF-Borgen, Lilla Salen
Onsdag 18 april kl 10:00-15:00 ca
Sandvägen 2, Lund
OBS: Insläpp och registrering från kl 09:30.

DELTAGANDE BOLAG

Aptahem utvecklar läkemedelskandidaten Apta-1 för behandling av sepsis (blodförgiftning), som drabbar cirka 31 miljoner människor globalt varje år, varav sex miljoner avlider. Bolaget har i prekliniska studier i etablerade sepsismodeller kunnat konstatera signifikant förbättrad överlevnad efter behandling med Apta-1, och bolaget har under 2018 planer på att lämna in en ansökan om att inleda kliniska studier. Bolaget är noterat på AktieTorget.


Cereno Scientific utvecklar ett nytt förebyggande läkemedel som normaliserar kroppens eget försvarssystem mot blodproppar, att användas vid behandling av komplikationer till trombosrelaterade kardiovaskulära sjukdomar på den globala marknaden. Bolaget är noterat på AktieTorget.


Enorama Pharma är ett svenskt läkemedelsföretag med fokus på konsumentvänliga medicinska tuggummin för administration av beprövade läkemedelssubstanser. Bolagets första produkt är ett nikotintuggummi som ska erbjudas globalt i olika smaker och förpackningar. Bolaget är noterat på Nasdaq First North.


Follicums forskning och utveckling fokuserar på stimulering av hårtillväxt samt diabetes, baserat på kroppsegna proteiner. Den peptid som kommit längst i utvecklingen, FOL-005, påverkar regleringen av hårsäckars aktivitet. Inom utvecklingsområdet diabetes har en annan peptid, FOL-014, visat sig stimulera frisättning av insulin från bukspottskörteln, vilket är en viktig parameter i behandlingen av diabetespatienter. Bolaget är noterat på AktieTorget.


Genovis produktportfölj består av innovativa verktyg i form av smarta enzymer som används för att analysera, utvärdera och kvalitetssäkra protein- och antikroppsbaserade läkemedel samt biosimilarer, vilka alla faller under kategorin biologiska läkemedel. Bolaget erbjuder också teknologier för bland annat antikroppsmärkning. Bolaget är noterat på Nasdaq First North.


NeuroVive Pharmaceutical är ett företag verksamt inom mitokondriell medicin, med ett projekt i klinisk fas II för behandling av måttlig till allvarlig traumatisk hjärnskada (NeuroSTAT®) och ett projekt i klinisk fas I (KL1333). Forskningsportföljen omfattar ett flertal projekt i sen upptäcktsfas vilka spänner över områden som genetiska mitokondriella sjukdomar och cancer samt neurologiska och metabola sjukdomar såsom NASH. Bolaget är noterat på Nasdaq Small Cap.


SynAct Pharma utvecklar läkemedel mot akuta försämringar vid inflammatoriska sjukdomar. Bolagets läkemedelskandidat AP1189 är avsett för behandling av artrit inklusive psoriasisartrit – en form av akuta ledbesvär som drabbar cirka 30 procent av de patienter som lider av psoriasis.


 

Vill du ha inbjudningar till kommande event? Anmäl dig nedan!