På BioStock Live den 28 februari får vi möta Sobi, Aptahem och Cyxone, tre spännande bolag med inriktning på behandling av bl.a. inflammatoriska sjukdomar som gemensam nämnare. Missa inte möjligheten att träffa bolagens representanter när de presenterar på onsdag, anmäl dig nu för att säkra din plats i tv-studion och upplev Nyhetsbyrån Direkts dynamiska redaktionsmiljö.

OBS: Anmälan via formuläret längst ned på sidan!

Eventet är kostnadsfritt och antalet platser begränsat. Bjud gärna med en vän! Principen först till kvarn gäller, med reservation för fullbokning.

TID & PLATS FÖR EVENTET
Nyhetsbyrån Direkt Stockholm
Onsdag 28 februari kl 10:00-12:30
Jakobsbergsgatan 13, 6 vån (MOOD-gallerian)
OBS: Insläpp och registrering från kl 09:30.

DELTAGANDE BOLAG

Aptahem utvecklar läkemedelskandidaten Apta-1 för behandling av sepsis (blodförgiftning), som drabbar cirka 31 miljoner människor globalt varje år, varav sex miljoner avlider. Bolaget har i prekliniska studier i etablerade sepsismodeller kunnat konstatera signifikant förbättrad överlevnad efter behandling med Apta-1, och bolaget har under 2018 planer på att lämna in en ansökan om att inleda kliniska studier. Bolaget är noterat på AktieTorget.

Aptahem presenteras av Mikael Lindstam, vd

 

 

Sobi är ett internationellt läkemedelsföretag inriktat på sällsynta sjukdomar, vars produktportfölj fokuserar främst på hemofili, inflammationssjukdomar och genetiska sjukdomar. Sobi marknadsför även en portfölj med specialist- och särläkemedel på uppdrag av olika partnerföretag i Europa, Mellanöstern, Nordafrika och Ryssland. År 2017 hade bolaget intäkter om 5,2 miljarder SEK och cirka 760 anställda. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Sobi presenteras av Stephen James, Head of Research & Translational Sciences

 

 

Cyxone är ett bioteknikföretag som utvecklar läkemedel för behandling av immunrelaterade sjukdomar. Bolaget har läkemedelskandidaten T20K mot Multipel Skleros (MS) i preklinisk utvecklingsfas och den nyligen inlicensierade substansen Rabeximod, som har visat klinisk effekt mot ledgångsreumatism i fas II-studier i människa. Man genomför också en pilotstudie inom inflammatorisk tarmsjukdom (IBD). Bolaget är noterat på Nasdaq First North.

Cyxone presenteras av Kjell G Stenberg, vd