Home Intervjuer Genombrott i Asien-Stillahavsregionen för CLS

Genombrott i Asien-Stillahavsregionen för CLS

CLS Singapore approval

Genombrott i Asien-Stillahavsregionen för CLS

16 januari, 2024

CLS har erhållit marknadsgodkännande för TRANBERG-portföljen från Health Sciences Authority i Singapore. Enligt bolaget utgör detta en viktig milstolpe för CLS globala expansion och öppnar dörrar för kommersialisering i Singapore, med sikte på en bredare lansering i Asien-Stillahavsområdet.

Clinical Laserthermia Systems (CLS) utvecklar och säljer TRANBERG Thermal Therapy-produkter för termisk ablation inom urologi, onkologi och neurokirurgi.

Bolaget fokuserar på kommersialisering i USA och Europa, och expanderar nu även till Asien-och Stillahavsområdet. CLS har nämligen fått marknadsgodkännande för hela sin portfölj av TRANBERG Thermal Therapy-produkter av Health Sciences Authority (HSA) i Singapore.

Marknadsgodkännande i Singapore

HSA har godkänt användning av TRANBERG-produkterna för termisk ablation av patologisk mjukvävnad för tumörkontroll, lindring av symptom och för att återställa fysiologiska funktioner i patienter med prostatacancer eller tumörer i levern.

Med marknadsgodkännandet i hamn kan CLS inleda kommersialiseringsprocessen i Singapore, som genomförs av joint venture-bolaget CLS Asia Pacific PTE. LTD, med huvudkontor i Reublic i Singapore.

Bredare kommersialisering i sikte

Godkännandet öppnar även upp för en bredare kommersialisering i Asien-Stillahavsområdet. Enligt bolagets senaste rapport kan godkännandet eventuellt påskynda godkännandeprocesserna på andra marknader inom regionen.

CLS vd Dan J. Mogren kommenterade den goda nyheten i ett pressmeddelandet:

“Det här är ett efterlängtat genombrott som vi har arbetat hårt för under lång tid. Asien-Stillahavsområdet är en folkrik region med ökande medicinska behov, där vår TRANBERG-portfölj för minimalinvasiv fokal laserablation kan ha stort värde för patienter och vårdgivare. Genom CLS Asia Pacific har vi redan etablerat kliniska relationer i regionen och avser nu att fördjupa dessa och inleda kommersialisering av vår produktportfölj.”

Genom att expandera till Asien-Stillahavsområdet diversifierar CLS sin geografiska närvaro. Bolagets förväntningar är att regionen kommer att vara en viktig bidragande faktor för att uppnå intäktsmålen på 100 Mkr år 2025.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev