Home Nyheter CLS stärker sin position i USA

CLS stärker sin position i USA

CLS stärker sin position

CLS stärker sin position i USA

30 november, 2023

Under det gångna året har Clinical Laserthermia System avancerat sin position inom urologisegmentet på den amerikanska marknaden. Man har slutit ett flertal avtal inom området och idag kunde man meddela ytterligare ett. Den här gången rör det sig om ett avtal med Quest International kring eftermarknadsservice och logistik, vilket ska stödja CLS USA-expansion.

Medicinteknikbolaget Clinical Laserthermia System (CLS) specialiserar sig på utveckling och försäljning av produkter för minimalinvasiv laserablationsbehandling. Med CLS metod förstörs vävnad som orsakar sjukdom genom att öka temperaturen i cellerna med hög energi från laserljus. CLS behandlingar särskiljer sig genom att de utförs utan kirurgi – och oftast utan narkos – vilket möjliggör snabb återhämtning och minimerar risken för komplikationer. Något som inte enbart gynnar patienterna, utan också sjukvården genom att möjliggöra snabbare hemgång och minska vårdkostnader.

Amerikanska urologimarknaden av stor vikt

CLS fokuserar sin verksamhet på tre områden: neurologi, onkologi, och urologi. Inom urologi-segementet har bolaget avancerat sin position i flera steg under 2023. Det gäller inte minst den amerikanska marknaden, som givet sin storlek är av största vikt för CLS. Varje år utförs över en miljon prostatabiopsier i USA som leder till diagnosen prostatacancer för nästan 250 000 män.

Flertal avtal i USA

Bolaget arbetar intensivt med att etablera sina TRANBERG-produkter i USA och har under året slutit ett flertal avtal med amerikanska urologikliniker, t.ex. med KASRAEIAN Urology och Kearney Urology Center PC.

Bolaget har introducerat en s.k. Mobile Service Provider-modell i USA, vilket innebär att man inte bara säljer själva produkten. I tillägg  får klinikerna nämligen även ett fullserviceavtal som inkluderar förbrukningsartiklar, utbildning och tekniskt stöd till kliniker och personal. I en intervju med BioStock berättar vd Dan Mogren att denna strategi har fungerat väl i USA och kortat tiden från första kontakt till avtal.

Avtal med Quest International stödjer expansion

Idag kunde CLS meddela ytterligare ett avtal inom urologi i USA, denna gång med Quest International. Avtalet avser service- och logistikverksamhet på den amerikanska marknaden. Quest, som är en global leverantör av tekniska eftermarknadstjänster till s.k. Original Equipment Manufacturer-tillverkare, kommer att erbjuda omfattande support, inklusive fältservice, depåreparation samt lager- och logistikstöd för CLS system för mjukvävnadsablation, TRANBERG Thermal Therapy System. CLS ser avtalet som en viktig del i sin expansionsstrategi och enligt bolaget innebär avtalet att man positionerar sig för att effektivt möta den ökande efterfrågan.

Vd Dan Mogren underströk avtalets betydelse i ett pressmeddelande:

“Att samarbeta med Quest International, givet deras omfattande kunskap och erfarenhet inom eftermarknadsservice och logistikverksamhet, är ett viktigt steg i vår vision att bidra till förbättrad vård och ökad livskvalitet för cancerpatienter. Med Quest International utmärkta rykte möjliggör de att vår operativa effektivitet kan maximeras och att vi kan möta den starka tillväxten och intresset på den amerikanska urologimarknaden.”

Även Shawn Arshadi, vd och koncernchef för Quest International, uttryckte sin glädje över avtalet:

“Quest är glada över att kunna erbjuda eftermarknadsservice och logistikverksamhet till CLS medan de fokuserar på fortsatt marknadsexpansion och kommersialisering av deras TRANBERG Thermal Therapy System för minimalinvasiv behandling av prostatacancer.”

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev