Home Nyheter Chordate installerar i Tyskland och lanserar i Förenade Arabemiraten

Chordate installerar i Tyskland och lanserar i Förenade Arabemiraten

Chordate

Chordate installerar i Tyskland och lanserar i Förenade Arabemiraten

29 november, 2023

Chordate Medical har säkrat ett avtal för installation av migränbehandlingen Ozilia på en privat specialistklinik i Tyskland. Detta följer efter aktivt arbete från bolagets marknadskonsulter som introducerar behandlingen på den tyska marknaden. Dessutom har Chordate Medical nyligen kontrakterat en marknadsexpert i Förenade Arabemiraten för introduktion av migrän-och rinitbehandlingen. Vd Anders Weilandt berättar mer i en intervju.

Chordate Medical har utvecklat behandlingsmetoden Ozilia Migraine, ett neromodulerande behandlingsalternativ till dagens läkemedel för kronisk migrän. Bolaget har nyligen avslutat en klinisk studie med Ozilia i Finland och Tyskland som visar att behandlingen signifikant minskar antalet dagar med huvudvärk och migrän. Dessutom kan Ozilia användas för behandling av kronisk nästäppa (rinit).

Första installationen i Tyskland

Tyskland är en av världens största läkemedelsmarknader för behandling av migrän. Cirka 12,5 miljoner människor lider av migrän i landet, varav cirka 1,5-1,8 miljoner har kronisk migrän. Dessutom är migrän-och huvudvärksvården i Tyskland en av de mest välutvecklade i Europa.

I ljuset av den välutvecklade vården och Chordate Medicals studieframsteg i landet har bolaget valt att introducera sin behandling i Tyskland. Nyligen kunde bolaget meddela att de har ingått avtal om installation av utrustning och förbrukningsmaterial till Ozilia Migraine på en privat specialistklinik i Hamburg, vilket är den första installationen i landet:

”Det är mycket tillfredställande att kunna bocka av ett genombrott i Tyskland eftersom det är en av de marknader vi fokuserar på. Detta kommer med säkerhet att göra det lättare att fortsätta konvertera prospekt till order i Tyskland. Avtalet kom till stånd tack vare våra tyska marknadsexperters skickliga arbete” – Anders Weilandt, vd Chordate Medical  

Lanserar i Förenade Arabemiraten

Chordate Medicals fokusmarknader har hittills varit Finland, Tyskland, Storbritannien, Italien, Israel samt Saudiarabien. Tidigare har bolaget även kommunicerat sina planer på att exploatera möjligheterna i övriga gulfområdet. Nu meddelar bolaget att de ser Förenade Arabemiraten (UAE) som ett naturligt nästa steg och att de därför har anlitat MEDSWAN MEDICAL SUPPLIES för introduktion av Ozilia på UAE-marknaden.

Medswan ägs och leds av Hanna Hardwick med 20 års erfarenhet från ledande sälj- och marknadspositioner inom globala bolag som Sirtex, Terumo, Fresenius, Hilrom och Siemens. Utöver lång erfarenhet inom lämpliga specialistsegment inom medicinteknik har Hanna Hardwick ett brett kontaktnät samt en stor vana av marknadsintroduktioner. Chordate Medical har också utvecklat flera viktiga kundkontakter för UAE efter den senaste tidens deltaganden på internationella kongresser.

Medswan kommer att arbeta med registreringen av Ozilia-produkterna, en process som beräknas ta 10 veckor. Parallellt kommer de att fokusera på lansering och marknadstillträde. Enligt Chordate Medical är vårdmarknaden i UAE i princip helt privat och relativt sett enkel att bearbeta.

Vd kommenterar

Anders Weilandt
Anders Weilandt, vd Chordate Medical

BioStock kontaktade vd Anders Weilandt för att få veta mer om installationen i Tyskland och lanseringen i Förenade Arabemiraten.

Hur stor är ordern från Tyskland finansiellt sett?

– Poängen med den här typen av produkter är vilken volym som byggs upp över tid. En patient kan antas behöva i genomsnitt fyra behandlingar per år, i många år. En mindre klinik kan säkert ha 50-150 patienter som reguljärt går på behandling, sammantaget blir det en betydande intäkt för oss – från en enda klinik. Att diskutera hur det ser ut precis i början är inte direkt meningsfullt eftersom det inte säger mycket om affären i sig.

– Det är dessutom en självklarhet att vi inte alltid kan berätta om enskilda kunders identitet eller en affärs storlek på grund av gängse affärssekretess när det gäller privata kunder.

– Vårt huvudfokus är dock att bygga proof-of-concept (PoC) i marknaden, dvs. visa att vi dels kan få kunder och dels att dessa bygger upp en volym av återkommande patienter. Det är det som är vårt strategiska mål. I den processen  kommer även intäkterna att öka vilket vi jobbar mot, men det egentliga målet är PoC.

Avser installationen kommersiell användning av systemet eller utvärdering på den privata specialistkliniken?

– Det är för reguljär klinisk verksamhet, eller kommersiell om man så vill.

Ni väljer nu även att lansera er migrän-och rinitbehandling i Förenade Arabemiraten. Varför är detta ett naturligt nästa steg?

– Marknaden här är både välutvecklad och relativt lätt att bearbeta – nivån på specialistvården är hög och beslutsvägarna är korta och effektiva. Vi har klar draghjälp av erfarenheter från Saudiarabien och det faktum att vi samlat på oss många kundkontakter på de vetenskapliga kongresser där vi ställt ut det senaste året.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev