Home Intervjuer Chordate Medical utbildar ledande neurologisjukhus i Storbritannien

Chordate Medical utbildar ledande neurologisjukhus i Storbritannien

Chordate Medical utbildar ledande neurologisjukhus i Storbritannien

11 oktober, 2023

Den 6-7 oktober ställde Chordate Medical ut sin produkt Ozilia Migraine på ett neurologsymposium vid det stora sjukhuset The Walton Centre i Liverpool. I anslutning till eventet fick bolaget även möjlighet att ge en separat utbildning i bolagets migränbehandling för sjuksköterskor och specialistläkare. Gruppen avser initialt att använda behandlingen i sin privata praktik, berättar bolagets vd Anders Weilandt i en intervju.

Medicinteknikbolaget Chordate Medical har utvecklat en CE-märkt nervstimulerande behandlingsmetod som erbjuder ett läkemedelsfritt alternativ för kronisk migrän. Denna behandling kallades tidigare Kinetic Oscillation Stimulation (K.O.S), men går numera under varumärket Ozilia Migraine.

Utbildning i Liverpool stödjer marknadsintroduktion

Just nu introducerar man Ozilia i bland annat Storbritannien, Finland, och Tyskland. Som ett steg i lanseringen besökte Chordate Medical nyligen The Walton Centre, ett ledande neurologisjukhus med ett upptagningsområde på cirka fyra miljoner människor.

Under 6 – 7 september arrangerade The Walton Centre NHS Foundation Trust ett neurologisymposium i Liverpool, där Chordate Medical gav praktisk utbildning i sin behandlingsmetod till sju specialistläkare och sjuksköterskor. Utbildningen leddes av bolagets kliniska applikationsspecialist Petra Libert.

Möjligheter för Chordate Medical

Med en personalstyrka på cirka 1 450 personer vårdar The Walton Centre årligen över 140 000 patienter inom neurologi, neurokirurgi, smärtlindring och rehabilitering. Detta gör sjukhuset till en central knutpunkt för neurologisk sjukvård i regionen. Nu avser läkarkåren, inom i första hand privatvård, att införa Ozilia i sin behandlingsarsenal.

BioStock passade på att ställa några frågor till Chordate Medicals vd Anders Weilandt för att få veta mer om vad detta betyder för bolagets marknadssatsningar.

Först och främst, hur gick utbildningen till?

– Ozilia-behandlingen är enkel att utföra och lära sig, så fokus var först på bedömingen av att patientens näsa är lämplig för behandlingen och vad man ska vara vaksam på innan man ordinerar behandlingen.  Därefter följde en praktisk övning i att helt enkelt genomföra behandlingen. Sist givetvis tid för frågor och diskussion.

Vad väntar härnäst nu när personalen har fått utbildning  – när kan vi förvänta oss en kommersiell order från The Walton Centre?

– Kliniken som redan har fått en utrustning och material på prov planerar nu att initialt behandla 10 patienter och utvärdera de praktiska resultaten. Därefter så hoppas vi att de går vidare till reguljär behandling av de patienter som är lämpliga och som vill byta från läkemedelsbehandling, eller som är lämpliga av andra skäl.

Vilka andra satsningar gör ni för att stärka era marknadslanseringar?

– Just nu är det fullt fokus på support av kunder som vill komma igång med praktisk användning på våra valda marknader. Detta pågår överallt där vi har närvaro. Givetvis är det så här i början frågan om ett fåtal kliniker på varje marknad. Men det är generellt så här det börjar, först med ett steg och sedan ett steg i taget.

– Som vi kommunicerat så börjar vi på den privata kliniksidan med några få undantag. Skälet till det är självklart att där finner vi kortare beslutsvägar, och frågan om hur och vem som ska betala är mycket enklare att hantera.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev