Home Intervjuer Chordate Medical lanserar varumärket Ozilia

Chordate Medical lanserar varumärket Ozilia

Anders Weilandt

Chordate Medical lanserar varumärket Ozilia

12 september, 2023

Chordate Medical introducerar sitt nya varumärke, Ozilia, för bolagets förebyggande migränbehandling, tidigare känd som K.O.S. Det nya varumärket kommer att debutera på den internationella arenan under International Headache Congress i Seoul, den största globala sammankomsten för huvudvärk-och migränspecialister. BioStock fick möjligheten att diskutera bolagets nya varumärke med vd Anders Weilandt.

OziliaMedicinteknikbolaget Chordate Medical har utvecklat en ny behandlingsmetod för kronisk migrän som är nervstimulerande och fri från läkemedel. Denna behandlingsmetod har tidigare gått under namnet Kinetic Oscillation Stimulation (K.O.S), men nu lanserar bolaget behandlingen under varumärket Ozilia.

För Chordate Medical representerar det nya varumärket ett strategiskt steg i utrullningen och kommersialiseringen av migränbehandlingen på bolagets fokusmarknader. Ozilia kommer att ersätta K.O.S som produktnamn på samtliga marknader där Chordate Medical är verksamma.

Migrän drabbar främst kvinnor

Migrän är en utbredd sjukdom som drabbar cirka 1,5 miljoner svenskar, varav cirka 65 procent är kvinnor. Eftersom migrän ofta klassificeras som en kvinnosjukdom, har Chordate Medical valt ett namn som naturligt anknyter till denna verklighet. Dessutom har det spanska kvinnonamnet Ozilia en betydelse som återspeglar bolagets vision:

»Betydelsen av namnet Ozilia rör sig runt hennes behov av frihet – och det är också själva kärnan i vad vi vill erbjuda världens alla människor som lider av migrän.« – Anders Weilandt, vd Chordate

Vd Anders Weilandt berättar om Ozilia

Bolaget kommer att presentera det nya varumärket på International Headache Congress (IHC), som äger rum i Seoul den 14-17 september. Utöver detta kommer Dr Hoffmann att presentera bolagets senaste studieresultat, som visar att Ozilia ger en signifikant minskning i antalet huvudvärksdagar för patienter som lider av kronisk migrän.

BioStock kontaktade Chordate Medicals vd Anders Weilandt för att få veta mer bolagets arbete och lanseringen av Ozilia.

Enligt ert pressmeddelande har K.O.S varit för tekniskt och intetsägande som varumärke. Hur kom ni fram till namnet Ozilia?

– Vi ville hitta ett namn som du som patient lätt kommer ihåg, något som ger dig förtroende – en vän – någon som hjälper dig. Vägen dit gick genom lek med ordet oscillation som är den unika kärnan i vår teknologi.

Vilka värden och budskap hoppas ni förmedla med det nya varumärket?

– När vi hittade Ozilia som ett alternativ och tittade på den språkhistoriska och kulturella bakgrunden till namnet så fann vi ett citat som exakt fångar vad vi vill förmedla med ökad frihet från migrän:

»Ozilia är en fri själ som alltid söker förändring, äventyr och spänning. Kärnan som hennes liv kretsar kring är frihet, precis som en fågel behöver sina vingar för att överleva, behöver hon frihet för sin överlevnad«

Ni planerar lanseringen av det nya varumärkesnamnet under IHC i Seoul – vilka förväntningar har du på konferensen?

– Det ska det bli otroligt spännande att få presentera Ozilia och vår helt unika teknologi för förebyggande migränbehandling utan läkemedel.

– I princip hela världens ledande skikt inom migränvård, forskning och industri finns samlade på den här kongressen, där vi för första gången ställer ut internationellt.

– Förväntningarna är att kunna skapa många bra kontakter som stöd för kommersialiseringsprojektet.

»Det ska det bli otroligt spännande att få presentera Ozilia och vår helt unika teknologi för förebyggande migränbehandling utan läkemedel.I princip hela världens ledande skikt inom migränvård, forskning och industri finns samlade på den här kongressen, där vi för första gången ställer ut internationellt.«

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev