Home Nyheter BrainCool erhöll patentgodkännande i EU

BrainCool erhöll patentgodkännande i EU

BrainCool erhöll patentgodkännande i EU

BrainCool erhöll patentgodkännande i EU

20 juli, 2023

BrainCool har slutfört det sista steget i att säkra patentskydd för sitt BrainCool-system. Europeiska unionen har godkänt tekniken för att hantera frossa vid medicinsk kylning, vilket innebär en milstolpe för BrainCool. Detta godkännande kompletterar de redan befintliga patent som beviljats i USA, Sverige, Japan, Sydkorea och Kina.

Medicinteknikbolaget BrainCool har utvecklat produkter för tidig och snabb kylning (hypotermi) vid behandling av olika medicinska tillstånd. Produkten BrainCool System, som marknadsförs som IQool System i USA, är positionerad för behandling av stroke och plötsligt hjärtstopp. I sin pipeline har BrainCool även Cooral System och RhinoChill.

Löser problemet med mikroskakningar

Att kyla vakna patienter till lägre måltemperaturer är en utmaning på grund av risken för frossa. Frossa är kroppens naturliga svar på nedkylning och är en ofrivillig muskelaktivitet som genererar värme för att öka kroppstemperaturen.

Denna värme motverkar kyleffekten och kan orsaka fluktuationer i patientens kroppstemperatur. Dessa kan störa kylningsprocessen och göra det svårt att upprätthålla önskad måltemperatur. Det kan också leda till inkonsekventa terapeutiska resultat och minska behandlingens effektivitet.

Patentgodkännande i EU

Förra veckan erhöll BrainCool ett patentgodkännande riktat mot frossa i EU för produkten BrainCool System. Detta markerar det sista steget för patentskydd av BrainCool-systemet för att hantera frossa under kylning inom EU. Patentet för att motverka frossa har redan godkänts i USA, Sverige, Japan, Sydkorea och Kina.

I en kommentar till BioStock uttrycker Martin Waleij, vd för BrainCool, sin glädje över patentgodkännandet i EU:

“Vi är glada över att få detta patentgodkännande för frossa i EU. Det bekräftar det unika och effektiva i vårt BrainCool-system när det gäller att tillhandahålla avancerad terapeutisk hypotermibehandling. Detta erkännande ökar våra konkurrensfördelar och förstärker vårt engagemang för att förbättra patientresultaten. Detta patent erkänner också systemets unika förmåga att hantera frossa, vilket förbättrar vår position på marknaden.”

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev