Home Intervjuer BioStock Coffee Break: Einar Pontén, vd Lipum

BioStock Coffee Break: Einar Pontén, vd Lipum

Lipum

BioStock Coffee Break: Einar Pontén, vd Lipum

5 juli, 2023

Lipums vd Einar Pontén gästar BioStocks podcast Coffee Break för att berätta om upptäckterna som ligger till grund för bolagets biologiska läkemedelskandidat SOL-116. Dessutom får vi veta mer om hans bakgrund inom analytisk kemi och som medgrundare till SeQuant, som förvärvades av Merck år 2008. År 2016 hjälpte han Lipum med en EU-ansökan och därefter antog han rollen som vd. I dagsläget genomför Lipum en företrädesemission för att kunna slutföra den kliniska fas I-studien med SOL-116 tidigare än planerat.

Lipum är ett Umeåbaserat biofarmaceutiskt bolag som baseras på upptäckten av Bile Salt-Stimulated Lipase (BSSL), ett enzym som finns i bröstmjölk och som även har visat sig ha en central roll i inflammatoriska processer. Bolagets terapeutiska antikropp SOL-116 blockerar BSSL och erbjuder därmed en annan verkningsmekanism än dagens behandlingsalternativ för kroniska inflammatoriska sjukdomar. Bolagets fokus just nu är behandling av ledgångsreumatism.

I BioStocks podcast Coffee Break berättar Lipums vd Einar Pontén om bolagets läkemedelsutveckling. Följ länken nedan för att lyssna på podcasten.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev