Home Nyheter Invent Medic går in i Frankrike

Invent Medic går in i Frankrike

Invent Medic utser ny distributör

Invent Medic går in i Frankrike

13 april, 2023

De internationella satsningarna fortsätter för Invent Medic. Efter att ha tecknat distributörsavtal i Tyskland och England har nu turen kommit till Frankrike. Bolaget har utsett Bivea som distributör i landet och första steget blir nu att registrera Efemia Bladder Support.

Lundabaserade Invent Medic har en produktportfölj som på olika sätt främjar kvinnors hälsa. Det egenutvecklade kontinensstödet, Efemia Bladder Support, tar sikte på att hjälpa alla de kvinnor som lider av ansträngningsinkontinens, eller som det heter på engelska, Stress Urinary Incontinence (SUI). Produkten stödjer urinrörets naturliga slutningsfunktion, vilket i studier har visat sig vara en effektiv och smidig lösning på besvären.

Förra året blev på många sätt omvälvande för bolaget, som bland annat gjorde offensiva satsningar på att ta produkten ut på i Europa på allvar. Avtal skrevs med de båda distributörerna Sayco Europe och iMEDicare, för den tyska respektive brittiska marknaden. Bedömningen man gjorde då var att detta, tillsammans med en rad andra satsningar, skulle leda till en signifikant försäljningsökning. Det visade sig sedan bli precis så. Bolaget kunde i den senaste kvartalsrapporten visa fina tillväxtsiffror på cirka 80 procent.

Invent Medic tar steget in på den franska marknaden

Invent Medics vd Anna Lindström har signalerat att de offensiva satsningarna är långt ifrån över. Nu meddelar bolaget att man gjort klart med en distributör för ännu ett land, nämligen Frankrike. Bivea har utsetts till distributör i landet och kommer att inleda den gemensamma resan med att registrera Efemia Bladder Support för försäljning.

”Vårt partnerskap med Bivea gör att även franska kvinnor som letar efter en diskret och bekväm lösning för att hantera sitt urinläckage kommer att kunna erbjudas Efemia Bladder Support. Detta partnerskap utgör därmed en viktig milstolpe i vårt arbete med att utöka produktens tillgänglighet i Europa”, skriver Klara Rasmusson, Head of Sales and Marketing på Invent Medic, i ett pressmeddelande.

Kontakt med både kund och profession

Bivea grundades 2005 och säljer produkter inom bland annat icke-hormonella preventivmedel, erektil dysfunktion, inkontinens och sexualitet. Dels säljer bolaget direkt till kund via webben, men har även en väl upparbetad kontakt med professionen. Eftersom det franska sjukvårdssystemet inte subventionerar inkontinenshjälpmedel, såg Invent Medic detta som särskilt viktigt för en lyckad satsning.

”Vi får regelbundet förfrågningar om produkter relaterade till kvinnlig inkontinens men har tidigare inte hittat någon bra produkt. Vi ser därför med stor glädje fram emot att kunna erbjuda Efemia Bladder Support som en lösning för franska kvinnor”, kommenterar Olivia Moreu, grundare av Bivea.

Fokus på nyblivna mödrar

Fokus ligger inledningsvis på nyblivna franska mammor. Man riktar produkten mot de som efter sin förlossning har behov av bäckenbottenträning, samt mot de som har behov av hjälpmedel mot SUI även på längre sikt.

För att marknadsföra Efemia Bladder Support mot professionen kommer Bivea att göra brevutskick, presentera den på kongresser och genomföra produktutbildningar. I marknadsföringen direkt mot kund ligger fokus på digitala kampanjer via hemsida, annonser och sociala medier.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev