Home Intervjuer Aqilion träffar licensavtal med Merck

Aqilion träffar licensavtal med Merck

Aqilion and Merck join forces

Aqilion träffar licensavtal med Merck

16 februari, 2023

Aqilion fokuserar på att utveckla nya behandlingar för sjukdomar orsakade av kronisk inflammation och dysfunktionella immunreaktioner. Det Helsingborgsbaserade bolaget har nu aviserat ett tungt licens- och strategiskt forskningssamarbete med Merck. Partnerskapet syftar till att upptäcka, utveckla och kommersialisera hämmare av TAK1-proteinet – som spelar en central roll i inflammatoriska processer.  Avtalet innebär att Aqilion kommer att erhålla en kontant förskottsbetalning på 10 miljoner euro från Merck.  Dessutom är Aqilion berättigat till potentiella milstolpsersättningar för utveckling och kommersialisering på upp till över 950 miljoner euro och royalties på den globala nettoomsättningen.

Aqilions vd Sarah Fredriksson, CBO Fredrik Lindgren och CDxO Martin Johansson kom till BioStock Studio för att berätta mer om avtalet och hur det kommer att påverka bolaget.  Se intervjun, på engelska, nedan.

YouTube video

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev