Home Intervjuer Sensidose rekryterar vice vd inför expansion

Sensidose rekryterar vice vd inför expansion

Sensidose

Sensidose rekryterar vice vd inför expansion

6 september, 2022

Läkemedelsbolaget Sensidose har rekryterat Philip Slätis till operativ chef och vice vd med tillträde den 1 november. Med bred erfarenhet från läkemedelsbranschen förväntas Slätis bidra till bolagets affärsutveckling och fortsatta expansion med Flexilev för individanpassad behandling av Parkinsons sjukdom i avancerad fas, så kallad sviktfas.

Sensidose har utvecklat ett system för individuell, fintitrerad behandling av Parkinsons sjukdom. Bolagets mikrotabletter Flexilev innehåller en liten dos av levodopa, vilket gör att den totala dosen kan anpassas efter varje patients behov genom att justera antalet tabletter som ges. Flexilev doseras med dosdispensern MyFID som just nu genomgår en omprogrammering för att hantera bristen på halvledarkomponenter.

Bolagets behandling erbjuds till patienter i Skandinavien där man nu satsar på att öka försäljningen, samtidigt som geografisk expansion till fler marknader pågår. I första hand planerar Sensidose att lansera behandlingen i Polen och Finland.

Förstärker organisationen inför expansiv fas

För att accelerera inför pågående och ytterligare expansion har bolaget valt att stärka organisationen med Philip Slätis i rollen som operativ chef och vice vd. Philip Slätis kommer senast från en position som affärsutvecklare på läkemedelsbolaget Unimedic där han ansvarade för expansion av bolagets produkter och tjänster och inlicensiering av nya produkter.

Innan dess hade han befattningar på flera stora life science-bolag såsom Sanofi, AstraZeneca, Baxter, Novo Nordisk och Amgen. I ett pressmeddelande berättar Philip att han ser fram emot att tillträda sin tjänst som COO/vice vd i Sensidose den 1 november 2022:

»Jag är väldigt glad och tacksam över att få möjligheten att börja i Sensidose i en otroligt spännande tid. Behovet av mer individualiserad behandling, tillsammans med Sensidose teknik och ambitiösa tillväxtplaner är en unik möjlighet«

Vd välkomnar Philip Slätis till Sensidose

Enligt bolaget kommer Philip Slätis breda erfarenhet från läkemedelsmarknaden och internationella nätverk vara en viktig tillgång i Sensidose expansion på befintliga och nya marknader. För att få veta mer om rekryteringen kontaktade BioStock bolagets vd Jack Spira:

Jack, varför ser ni ett behov av en till person i ledningen just nu och vilka förväntningar har ni på vad Philip Slätis kan bidra med?

– Även om Sensidose både är ett medicintekniskt och läkemedelsbolag, så är det läkemedel vi säljer och får vår intäkt från. Philips breda breda erfarenhet och kunskaper från denna bransch och hans internationella kontaktnät kommer att stärka våra möjligheter att expandera i enlighet med våra planer.

»Philips breda breda erfarenhet och kunskaper från denna bransch och hans internationella kontaktnät kommer att stärka våra möjligheter att expandera i enlighet med våra planer.«

Vad blir Philip Slätis viktigaste uppgifter i rollen som COO/vice vd?

 – Vi är en liten organisation och har inte haft tillräckliga resurser för att driva alla projekt och vår geografiska expansion. Med Philip får vi en betydande förstärkning inom affärsutveckling och även inom marknadsföring och flera andra områden som han arbetat med. Utöver de omedelbara möjligheterna med Flexilev och MyFID, så ser vi att för vår nya kommande manuella dosautomat, Orafid, så finns stora möjligheter både inom Parkinson och för andra diagnoser. Så där kommer Philip Slätis ha en viktig uppgift att realisera våra planer om att få ut denna produkt internationellt.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev