Home Nyheter Carbiotix uppdaterar om tidslinjer och emission

Carbiotix uppdaterar om tidslinjer och emission

Carbiotix uppdaterar om tidslinjer och emission

Carbiotix uppdaterar om tidslinjer och emission

25 april, 2022

Flera punkter på listan har prickats av för emissionsaktuella Carbiotix inför lanseringen i USA av sin prebiotiska modulator CarbiAXOS som ingrediens i kosttillskott. Nu meddelar bolaget att man är på god väg att kunna pricka av fler med specificeringen av tidslinjer, dels för den kommande emissionen och dels för lanseringen mer i detalj.

Spotlight-noterade Carbiotix planerar att lansera sin prebiotiska modulator CarbiAXOS som ingrediens i kosttillskott på den amerikanska marknaden under 2022. Prebiotiska modulatorer stimulerar en god tarmmiljö, som i sin tur kan leda till en bättre hälsa. På vägen dit har bolaget ett antal milstolpar att passera, något som man nyligen kunde meddela en mer detaljerad tidsplan kring.

Ett steg på vägen är produktionsanläggningen i Bjuv som nu är färdigställd och där bolaget genomför sista justeringarna inför en planerad invigning under andra kvartalet.

Produktion, emission och lansering

För att finansiera starten av den storskaliga produktionen av CarbiAXOS har bolaget beslutat om en företrädesemission under maj/juni där man initialt har ambitionen att ta in 20 Mkr. Via teckningsoptioner kan man ta in ytterligare 20-40 Mkr under 2023 och 2024.

En del av kapitalet ska även användas till den planerade lanseringen av CarbiAXOS i USA. Nyligen annonserade vd Kristofer Cook en mer detaljerad tidsplan avseende GRAS, Generally Regcognized As Safe, som är ett godkännande som krävs för att modulatorn ska kunna ingå som ingrediens i livsmedel i USA. Godkännandet ska kunna vara klart i oktober enligt Carbiotix partner dicentra, som bistår i den regulatoriska processen.

I början av november ska Carbiotix delta under Microbiome Movement Human Nutrition Summit i Boston, USA. Enligt planerna ska konferensen utgöra startskottet för lanseringen av CarbiAXOS som kosttillskottsingrediens i landet.

Carbiotix rekryterar CMO

Förutom fokus på produktionsanläggningen, har bolaget även utökat personalen med rekryteringen av dr Richard A Rosenbloom som bolagets Chief Medical Officer, CMO. Rosenbloom, med lång erfarenhet av life science-sektorn i USA, har varit delaktig i utvecklingen av CarbiAXOS som konsult, men blir nu närmare knuten till bolaget i sin nya roll.

Genom sin erfarenhet inom forskning och läkemedelsutveckling, kliniska studier, regulatoriska frågor och annan värdefull sakkunskap, kommer Rosenbloom att vara delaktig i bolagets utveckling av sambehandlingar med CarbiAXOS som medicinsk mat och som medicinska behandlingar.

Under den senaste tiden har Carbiotix haft ett intensivt nyhetsflöde med patentnyheter, utvärdering av alternativa fiberkällor och redovisning av nya LinkGut-intressenter. Läs mer.

Trots en strid ström av pressreleaser, har aktien gått trögt – hittills i år har aktien sjunkit med 12 procent. Den 10 maj redovisar bolaget sin finansiella status för det första kvartalet och inom kort fastslår bolaget teckningskursen i den kommande företrädesemissionen.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev