Home Nyheter KD-bolaget OssDsign tecknar nytt avtal i Frankrike

KD-bolaget OssDsign tecknar nytt avtal i Frankrike

KD-bolaget OssDsign tecknar nytt avtal i Frankrike

KD-bolaget OssDsign tecknar nytt avtal i Frankrike

24 mars, 2022

Medicinteknikbolaget OssDsign, som är ett av investmentbolaget Karolinska Developments portföljbolag, kommer att börja leverera kranialimplantatprodukten OssDsign Cranial PSI till Frankrikes största sjukhusnätverk, Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP).

Uppsalabolaget OssDsign utvecklar och tillverkar regenerativa implantat och patientspecifika lösningar för behandling av bendefekter, avsedda att förbättra läkning av t.ex. allvarliga kranie- och ansiktsdefekter. Bolagets produkter, OSSDSIGN Cranial och OSSDSIGN Facial, säljs globalt.

Avtal i Frankrike

OssDsign har sedan tidigare flera etablerade kontrakt på den franska marknaden. Den nya kunden, Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP), är ett franskt universitetssjukhusnätverk som, enligt bolaget, årligen erbjuder cirka 8,3 miljoner människor vård.

OssDsign har efter en upphandling valts ut som en av två leverantörer till AP-HP och bolaget kommer att leverera sitt kranialimplantat från och med den 1 april 2022 till den 31 oktober 2025. I nätverket ingår även ett antal prestigefulla kliniska forskningsinstitutioner och står för mer än 10 procent av marknaden för skalloperationer i Frankrike.

Avtalet visar, enligt KDs vd Viktor Drvota, att OssDsign är en eftertraktad leverantör till världens ledande kirurger.

» Bolaget har den senaste tiden tecknat flera stora avtal i USA och det är glädjande att se liknande framgångar i Frankrike som är en viktig del av den europeiska marknaden. Det finns en stor potential i OssDsigns regenerativa benersättningsprodukter och varje nytt avtal är ett erkännande av deras unika produktportfölj «

Den globala marknadsetableringen pågår

OssDsigns produkter finns på ett antal sjukhus över hela världen. Bolaget tecknade även under andra halvåret 2021 tre stora gruppinköpsavtal på den amerikanska marknaden och förbereder för närvarande kommersiell verksamhet även i Japan där produkten blivit godkänd. Läs mer.

Marknaden för craniomaxillofacial (CMF)-implantat uppskattades, enligt bolaget, till 1,8 miljarder USD 2016 och förväntas växa globalt med en årlig tillväxt om 5-9 procent  under de kommande fem åren.

Marknaden för OssDsigns ledande produkt enbart inom kranioplastik uppskattas till cirka USD 200 MUSD.

Karolinska Developments samlade ägande i OssDsign, inklusive indirekt innehav via KCIF Co-Investment Fund, uppgår till 10,4 procent. Karolinska Developments portfölj består av nio bolag inriktade på att utveckla innovativa behandlingsmetoder för sjukdomar som är livshotande eller funktionsnedsättande och andra medicinska tillstånd. 

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev