Home Intervjuer BioStock Studio: RhoVacs vd kommenterar konvertibelemission

BioStock Studio: RhoVacs vd kommenterar konvertibelemission

BioStock Studio: RhoVacs vd kommenterar konvertibelemission

9 februari, 2022

Cancervaccinbolaget RhoVac är inne på upploppet på sin utvecklingsresa med läkemedelskandidaten RV001. Samtidigt som man inväntar fas IIb-resultat pågår arbete med att hitta en tagare till projektet och för att kunna stå finansiellt starka i eventuella förhandlingar emitteras nu ett konvertibellån om 25 Mkr. Bolagets vd Anders Månsson gästade BioStocks studio för att berätta mer om bakgrunden till detta.

Lundabaserade RhoVac meddelade under onsdagen att man planerar att emittera ett konvertibellån på totalt 25 Mkr under mars månad. Konvertibellånet löper under ett år med en ränta på 10 procent och erbjuder samtidigt innehavaren möjligheten att konvertera till aktier till en kurs om 40 kr, efter det att resultaten från BRaVac-studien tillkännagetts i juni i år. Emissionen är fullt ut garanterad av bolagets största aktieägare Rutger Arnhult och kommer att innebära en utspädning på cirka 5 procent för nuvarande aktieägare.

BioStock bjöd in RhoVacs vd Anders Månsson för att höra lite om bakgrunden till emissionen. Du kan se intervjun här nedan.

YouTube video

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev