Home Nyheter Anna Lindström blir ny vd i Invent Medic

Anna Lindström blir ny vd i Invent Medic

Anna Lindström blir ny vd i Invent Medic

Anna Lindström blir ny vd i Invent Medic

4 oktober, 2021

Invent Medic satsar på ökade försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter genom att ta in 24,1 Mkr i en företrädesemission och samtidigt anlita en ny vd. Nu står det klart att Anna Lindström tar över rodret efter nuvarande vd Karin Bryder, som övergår till andra uppgifter, bland annat som ansvarig för bolagets framtida produktutveckling.

Lundabolaget Invent Medic utvecklar produkter som på olika sätt främjar kvinnohälsa. Först ut var Efemia kontinensstöd, en produkt framtagen för kvinnor som lider av ansträngningsinkontinens. Kontinensstödet säljs idag i Sverige och på flera andra marknader runt om i Europa. Nästa steg i bolagets utveckling kommer att tas under hösten då man ska lansera nästa produkt i portföljen, Efemia menskopp.

Ökad marknadssatsning och nylansering

Invent Medic meddelade nyligen att man ämnar genomföra en nyemission 24,1 Mkr för att öka satsningar på försäljning och marknadsföring, både vad gäller den existerande produkten och för att säkra en framgångsrik lansering av menskoppen. Ytterligare ett steg som syftar till att öka bolagets kommersiella fokus är rekryteringen av en ny vd. I fredags meddelade Invent Medic att Anna Lindström från den 5 oktober tar över vd-posten efter Karin Bryder.

I en kommentar till rekryteringen av Anna Lindström skriver bolagets styrelseordförande Gun-Britt Fransson såhär:

»Vi är väldigt glada över att ha kunnat attrahera Anna Lindström till vd-positionen. Hennes gedigna erfarenhet inom internationell kommersialisering samt kunnande inom såväl medicinteknik, som andra branscher kommer att stärka bolaget ytterligare. Karin Bryders bidrag till att bygga upp bolaget under sina år som vd är ovärderliga, och vi ser fram emot hennes fortsatta insatser inom bolaget.«

Bred internationell erfarenhet till vd-posten 

Anna Lindström bär med sig en lång erfarenhet från försäljning och affärsutveckling från flera ledande internationella bolag, däribland Alfa LavalBerry Callebaut och Alufluor. Lindström har på senare tid arbetat som managementkonsult och var med och grundade det Helsingborgsbaserade medicinteknikbolaget Xaga Surgical.

»Jag ser en stor potential i Invent Medics produkter och drivs av att få jobba med produkter viktiga för kvinnor. Med hjälp av min tidigare erfarenhet inom medicinteknik och internationell försäljning kommer jag att arbeta fokuserat för att bidra till bolagets fortsatta värdeskapande bland annat genom att få Invent Medics produkter att nå fram till många nya användare.« – Anna Lindström, tillträdande vd Invent Medic. 

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev