Home Nyheter Stayble Therapeutics rekryterar VP CMC och Regulatory Affairs

Stayble Therapeutics rekryterar VP CMC och Regulatory Affairs

Stayble Therapeutics rekryterar VP CMC och Regulatory Affairs

4 maj, 2021

Stayble Therapeutics förstärker organisationen genom att tillsätta Dr. Sara Richardson i den nya rollen som VP CMC och Regulatory Affairs. Dr. Richardsons expertis och erfarenhet inom bland annat tillverkningsfrågor (CMC) och regulatoriska ansökningar kommer vara mycket värdefull för bolagets framtidsplaner och den kliniska utvecklingen av läkemedelskandidaten STA363. BioStock kontaktade Dr. Richardson för en kommentar.

Stayble Therapeutics är ett Göteborgsbaserat bolag som har utvecklat en injicerbar läkemedelskandidat kallad STA363 mot kronisk diskrelaterad ryggsmärta. Kandidatens effekt utvärderas för tillfället i en klinisk fas II-studie i Nederländerna, Ryssland och Spanien.

Förstärkning av teamet

Förra veckan meddelade bolaget att de förstärker sitt team genom rekrytering av Dr. Sara Richardson i den nyskapade rollen VP CMC and Regulatory Affairs. Dr. Richardson tillträder sin tjänst den 1 juli och hennes främsta arbetsuppgifter kommer vara att ta sig an tillverkningsfrågor (CMC), regulatoriska frågor samt interaktioner med myndigheter under den fortsatta kliniska utvecklingen av kandidaten STA363.

»Dr. Richardson kommer att ha en central roll i bolaget framför allt i den fortsatta kliniska utvecklingen av vår läkemedelskandidat STA363. Det känns mycket roligt att få välkomna Dr. Richardson till teamet där hennes expertis och erfarenhet kommer att vara väldigt värdefulla för våra planer framöver « – Andreas Gerward, vd på Stayble Therapeutics 

Dr. Sara Richardson, blivande VP CMC och Regulatory Affairs i Stayble Therapeutics

Dr. Sara Richardson

Dr. Richardson doktorerade i analytisk kemi vid Lunds universitet år 2001 och sedan dess har hon haft en lång karriär på AstraZeneca med flera befattningar inom forskning, utveckling och ledarskap. Hon kommer senast från en roll med ansvar för tillverkningsfrågor (CMC) vid läkemedelsutveckling i klinisk fas. Rollen inkluderade även strategiutveckling, utkontraktering av klinisk tillverkning samt regulatoriska ansökningar till europeiska läkemedelsmyndigheten EMA och amerikanska FDA.

Dr. Richardson har även haft en ledarroll i grupper med ansvar för formulerings- och analysutveckling i klinisk fas samt olika forskarroller i läkemedelsprojekt genom hela den kliniska utvecklingen från fas I till fas III.

BioStock kontaktade Dr. Richardson för att få veta mer om varför hon valde att tacka ja till jobberbjudandet i Stayble Therapeutics.

Sara, vad var det som lockade med rollen som VP CMC och Regulatory Affairs i Stayble Therapeutics?

– Dels var det området CMC och Regulatory Affairs, vilket är bakgrunden jag kommer ifrån, men framför allt var det konceptet med ett mindre bolag som dessutom lyckats väldigt väl hittills som lockade. Jag både inspireras och imponeras av hur Stayble Therapeutics på kort tid lyckats förvalta en idé till en läkemedelsprodukt som nu befinner sig i kliniska fas IIb-studier.

»Jag både inspireras och imponeras av hur Stayble Therapeutics på kort tid lyckats förvalta en idé till en läkemedelsprodukt som nu befinner sig i kliniska fas IIb-studier.«

Vad tar du med dig från dina tidigare erfarenheter?

– Jag tar med mig en lång och bred erfarenhet av utveckling av läkemedelsprodukter genom hela den kliniska fasen, med fokus på CMC, en erfarenhet jag hoppas kommer bli ett viktigt bidrag till att framgångsrikt kunna driva STA363 genom den kliniska utvecklingsfasen och slutligen lanseras och blir tillgänglig för patienter. Jag tar också med mig ett stort nätverk från mina år på AstraZeneca, vilket jag tror kan vara viktigt i min roll i Stayble.

Hur ser du på bolaget och dess framtid?

– Jag ser väldigt positivt på bolaget, dess innovation och framtiden. Diskrelaterad, kronisk ländryggssmärta drabbar en mycket stor patientpopulation som idag erbjuds väldigt få behandlingsalternativ. Jag tror STA363 har stor potential att kunna nå marknaden och därmed kunna erbjudas som en förhållandevis enkel terapi för att hjälpa en stor del av de miljontals människor som idag lider av kronisk smärta i ländryggen. Och jag ser väldigt mycket fram emot att ta del av resan fram till det målet.

»Jag ser väldigt positivt på bolaget, dess innovation och framtiden.«

 

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev