Home Nyheter BioStock Studio: Alligator Biosciences ordförande om de senaste nyheterna

BioStock Studio: Alligator Biosciences ordförande om de senaste nyheterna

BioStock Studio: Alligator Biosciences ordförande om de senaste nyheterna

16 april, 2021

Lundabaserade Alligator Bioscience meddelade under torsdagen att de ingått forskningssamarbete med amerikanska MacroGenics om utveckling av nya immunterapier, delvis baserade på Alligators Neo-X-Prime-koncept. Bolaget annonserade även nyligen att Søren Bregenholt har utsetts till ny vd med tillträde 1 juni. BioStock fick möjlighet att ställa några frågor till Alligators ordförande Peter Benson om de senaste händelserna, se intervjun i länken nedan.

För immunonkologibolaget Alligator Bioscience har våren varit en intensiv period som bl. a. innehållit en övertecknad företrädesemission om 86 Mkr och att Søren Bregenholt är på väg in som ny vd. Igår kunde bolaget även annonsera ett nytt forskningssamarbete med amerikanska MacroGenics om utveckling av nya immunterapier.

Nytt forskningssamarbete

MacroGenics är ett amerikanskt bolag specialiserat på monoklonala antikroppsbehandlingar med en bred pipeline av onkologiska läkemedelskandidater.

Samarbetet innebär att bolagen ska utveckla nya immunterapier baserade på Alligators Neo-X-Prime-koncept och MacroGenics multispecifika plattformar DART och TRIDENT.

Ny vd

I tillägg till det nya samarbetet fortskrider utvecklingsarbetet i högt tempo. Alligators två ledande kliniska projekt, mitazalimab och ATOR-1017 närmar sig fas II, vilket aktualiserar potentiella partnersamarbeten och licensavtal. Under mars meddelade bolaget att man utsett Søren Bregenholt till ny vd med tillträde 1 juni, något som ordförande Peter Benson kommenterar i intervjun nedan.

YouTube video

 

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev