Home Nyheter BioStock Live med åtta intressanta life science-bolag

BioStock Live med åtta intressanta life science-bolag

BioStock Live med åtta intressanta life science-bolag

9 mars, 2021

Idag, tisdagen den 9 mars kl 10:00, börjar ytterligare ett BioStock Live från vår studio på Medicon Village i Lund. Denna gång med kan du se och lyssna till bolagspresentationer och efterföljande intervjuer med åtta mycket intressanta life science-bolag: Respiratorius, Chordate Medical, Aptahem, Iconovo, Abliva, Polymer Factory, Cyxone och Invent Medic.

Respiratorius utvecklar läkemedel inom onkologi och respiratoriska sjukdomar. Bolagets längst avancerade kandidat VAL001 utvecklas för behandling av diffust storcelligt B-cellslymfom, en sällsynt och aggressiv cancerform. Bolaget har påbörjat en exitprocess för projektet och samtidigt förbereder man kandidaten för en kommande fas III-studie. Respiratorius utvecklar även RESP9000 mot KOL och svår astma. Inom detta projekt förbereder bolaget för att ta kandidaten vidare mot klinik. Bolaget presenteras av vd Johan Drott.

För några veckor sedan meddelade Chordate Medical att deras migränstudie i Finland återupptagits efter att ha stått på paus på p.g.a. coronapandemin. Målet är att slutföra studien i juli för att sedan få behandlingsmetoden Kinteic Oscillation Stimulaton CE-märkt för behandling av kronisk migrän. Bolaget presenteras av vd Anders Weilandt.

Aptahem utvecklar aptamerbaserade läkemedel för behandling av akuta livshotande tillstånd där koagulation och inflammation samverkar i sjukdomsprocessen. Malmöbolagets primära läkemedelskandidat Apta-1 utvecklas som ett akutläkemedel mot sepsis. Bolaget presenteras av vd Mikael Lindstam.

Iconovo utvecklar kompletta inhalationsprodukter, d.v.s. både inhalatorer och tillhörande torrpulverformuleringar. Dessa produkter är främst avsedda för generiska produkter för behandling av astma och KOL, men i portföljen ingår även innovativa inhalationsläkemedel som exempelvis oxytocin och vaccin. Bolaget presenteras av vd Johan Wäborg.

Sällsynta primära mitokondriella sjukdomar ligger i fokus för Abliva, som utvecklar läkemedelskandidaterna KL1333, som befinner sig i klinisk fas och NV354 som förbereds för kliniska studier. Mitokondrierna i cellerna spelar en viktig roll i att skapa den energi som behövs för att kroppen ska fungera normalt. När denna process störs, kan det få allvarliga effekter i form av celldöd och förlust av organfunktion. Bolaget presenteras av vd Ellen Donnelly.

Polymer Factory står i begrepp att ta in nytt kapital för att kunna marknadssatsa på de dendritiska nanomaterial som bolaget har utvecklat. Med ursprung i KTH i Stockholm, har man tagit fram material som kan användas i ett flertal olika applikationer, bl.a. läkemedelsleverans och masspektrometri. Bolaget presenteras av vd Michael Malkoch.

Cyxone är ett bioteknikbolag som utvecklar läkemedel mot autoimmuna sjukdomar och respiratoriska sjukdomar. I januari inledde bolaget sin fas II-studie med kandidaten Rabeximod för behandling av patienter med moderat Covid-19. Cyxone förbereder även Rabeximod för en fas II-studie för behandling av ledgångsreutmatism. I bolagets läkemedelsportfölj ingår även kandidaten T20K inom MS. Cyxone presenteras av bolagets vd Tara Heitner.

Invent Medic utvecklar forskningsbaserade produkter som ska förbättra kvinnors hälsa. Bolaget har skickat in en ansökan om 501(k)-markandsregistrering till amerikanska FDA för den ledande produkten Efemia inkontinensstöd som redan har lanserats i flera länder i Europa. Bolaget presenteras av vd Karin Bryder.

Följ livesändningen här

Program
Datum: Tisdag 9 mars
Tid: Sändningen startar kl 10:00
Plats: Digitalt event, följ sändningen här.

Hålltider
10:0010:20 Respiratorius

10:2010:40 Chordate Medical

10:4011:00 Aptahem

11:0011:20 Iconovo

11:2011:40 Polymer Factory

11:4012:00 Cyxone

12:0012:20 Abliva

12:2012:40 Invent Medic

Övrig info
Tillsvidare har vi på BioStock valt att anpassa vår eventverksamhet till den rådande situationen med covid-19 och genomför därför uteslutande digitala versioner av våra populära BioStock Live investerarmöten. Dessa event är kostnadsfria för dig som tittar och går att följa i direktsändning på biostock.se och via vår YouTube-kanal.

Tipsa gärna en vän!

OBS: En del av presentationerna kommer att hållas på engelska.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev