Home Nyheter BioStock Studio: Xintela på kurs mot viktiga milstolpar

BioStock Studio: Xintela på kurs mot viktiga milstolpar

BioStock Studio: Xintela på kurs mot viktiga milstolpar

16 oktober, 2020

Igår fick BioStock besök av Xintelas vd Evy Lundgren-Åkerlund som berättade om bolagets verksamhet inom både cellterapi och onkologi. Xintela använder markörteknologin XINMARK för att utveckla en stamcellsbehandling mot framförallt artros i både människor och djur, men även antikroppsbaserade terapier mot aggressiva cancerformer såsom glioblastom och trippelnegativ bröstcancer. För att producera egna stamceller har Xintela byggt upp en GMP-anläggning vilket förväntas ge stort värde för bolaget samt full kontroll och flexibilitet över produktutvecklingen. 
Se Evy Lundgren-Åkerlund berätta mer om Xintelas behandlingar, GMP-anläggningen samt uppnådda och framtida milstolpar i bolagspresentationen nedan.
Se BioStocks Jonas Söderström intervjua Evy Lundgren-Åkerlund här.

YouTube video

Se hela presentationen från BioStock Live 15 oktober, här:
YouTube video

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev