Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet fredag 4 september

Nyhetssvepet fredag 4 september

Nyhetssvepet onsdag 29 maj

Nyhetssvepet fredag 4 september

4 september, 2020

De senaste artiklarna från BioStock

»  Otillräckliga behandlingar för myastenia gravis begränsar patienternas liv
» 
Cyxone ser fram emot en händelserik höst
»  CombiGene ökar farten i epilepsiprojekt

»  Fluicell ska tillgodose behovet av nya experimentella modeller
»  Biostock studio: CLS om Q2 och satsningen i Asia-Pacific
»  Neuralink: the brain’s new sidekick

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 35 här.

Följ BioStock Live med Curasight, Toleranzia, LifeClean och GPX Medical tisdag 8 september med start kl 13. Se eventet här.

Nyheter inkomna idag:
Ziccum lämnar in patentansökningar avseende förbättrad funktion av LaminarPace systemet för kommersiell vaccinproduktion. Läs mer.
Alligator Bioscience presenterar positiva biomarkördata från klinisk fas I-studie som bekräftar läkemedelskandidaten mitazalimabs verkningsmekanism. Resultaten ska presenteras på den vetenskapliga konferensen The Essential Protein Engineering Summit som hålls virtuellt 31 augusti-4 september. Läs mer.

GPX Medical offentliggör memorandum avseende emission av units inför notering på Nasdaq First North Growth Market. Läs mer.
Toleranzia meddelar viktiga förbättringar i tillverkningen av TOL2, bolagets läkemedelskandidat för behandling av myastenia gravis. Läs mer.
Q-linea meddelar att ett ASTar® instrument för beta-testning nu används på Akademiska Sjukhuset i Uppsala och att sjukhuset kommer att delta i bolagets europeiska registreringsgrundande kliniska studie. Läs mer.
Oncopeptides har slutfört den utökade rekryteringen till pivotala fas 3-studien OCEAN på 495 patienter med relapserande refraktärt multipelt myelom. Läs mer.
BrainStim Centers beställer ett andra Nexstim NBT-system med SmartFocus TMS. Läs mer
Herantis Pharma utnämner Julie Silber and Gabriela Urquilla till nytt Investor Relations Team. Läs mer.
Novozymes meddelar transaktioner av personer i ledningen. Läs mer.
Observe Medical meddelade en aktiekapitalökning efter inlösen av personaloptioner. Läs mer.
Rapporter
DexTech Medical  Sectra

Nyheter inkomna sedan igår:

BrainCool meddelade att de har landat en order om ca 1,2 Mkr av fyra IQool System från sjukhusgruppen Intermountain Healthcare i USA. Läs mer. Bolaget meddelar även att rekryteringen av Covid-19-patienter är färdigställd till en studie på SÖS i Stockholm. Läs mer.
Acarix meddelade även att det tyska hälsovårdsministeriet har tillkännagivit att fonokardiografi för att utesluta kranskärlssjukdom har potential för allmän användning i Tyskland. Läs mer. Bolaget har även upprättat ett tilläggsprospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i beslutad företrädesemission. Läs mer.
FluoGuide tillkännager godkännande från den danska läkemedelsmyndigheten för att påbörja klinisk fas I / II-studie med FG001 för att vägleda kirurgi av höggradigt gliom inklusive glioblastom. Läs mer.
Onxeo meddelade att de har fått ett nytt patentförstärkande skydd av United States Patent and Trademark Office för AsiDNA. Läs mer
Klinisk studie med Peptonic Medicals VagiVital visar på signifikant symptomlindring hos kvinnor som genomgår cancerbehandling och lider av vaginal atrofi. Läs mer.

Brighter skickade ut en påminnelse om att Brighter TO4 upphör att existera den 8 september – sista möjligheten att omvandla optionerna till aktier. Läs mer.
ScandiDos kallade till årsstämma. Läs mer.
ADDvise Group meddelade att de har förvärvat egna obligationer. Läs mer.
Ambu meddelade kapitalökning i samband med utnyttjande av teckningsoptioner. Läs mer.
Analysguiden höjde riktkursen för ExpreS2ion BioTech till 24 kr per aktie. Läs mer.
Förmiddagens vinnare: Senzime 11,5%, Toleranzia 9,45%, Micropos Medical 6,57%, OssDsign 5,93%, Q-Linea 5,32%

 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev