Home Nyheter BioStock studio: Tara Heitner redo att ta Cyxone till nästa nivå

BioStock studio: Tara Heitner redo att ta Cyxone till nästa nivå

BioStock studio: Tara Heitner redo att ta Cyxone till nästa nivå

15 september, 2020

Den 1 juni tillträdde kanadensiska Tara Heitner posten som vd för det Malmöbaserade bioteknikbolaget Cyxone. Bolaget utvecklar immunmodulerande läkemedel mot autoimmuna sjukdomar och i portföljen ingår två läkemedelskandidater i klinisk fas. Rabeximod utvecklas som en ny behandling av ledgångsreumatism och T20K utvecklas mot multipel skleros. Tara Heitner kom till BioStocks studio och berättade om sin bakgrund, sina första intryck av Cyxone och vad hon på denna korta tid redan har hunnit uppnå.
I videointervjun kommenterade Tara Heitner, vd på Cyxone, även bolagets nyinledda samarbete med dr Kalev Kask, som driver EGeen, en kontraktsforskningsorganisation (CRO) i USA, samt vad man kan förvänta sig för nyheter från Cyxone under de kommande månaderna.
Intervjun spelades in före Cyxones pressrelease om att bolaget planerar en klinisk fas II-studie med Rabeximod i Covid-19-patienter, ett ämne som BioStock får återkomma om.
Intervjun kan ses i sin helhet nedan.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev