Home Nyheter BioStock studio: PolarCool om studieresultat, finansiering och framtiden

BioStock studio: PolarCool om studieresultat, finansiering och framtiden

BioStock studio: PolarCool om studieresultat, finansiering och framtiden

14 september, 2020

Medicinteknikbolaget PolarCool har inlett hösten med en rivstart. Nyligen presenterades studieresultat som ger stöd åt kylbehandling med bolagets produkt PolarCap System av ishockeyspelare som drabbats av hjärnskakning, en ny vd har rekryterats och i fredags aviserades en företrädesemission som ska stärka kassan inför fortsatt etablering inom idrottsmedicin. Bolagets nytillträdde vd, förre elithockeyspelaren Erik Andersson, samt styrelseordförande Martin Waleij gästade BioStocks studio för att prata om studieresultaten, bolagets finansiering och en händelserik framtid.
I dubbelintervjun kommenterar Martin Waleij, till vardags vd för högaktuella BrainCool, som ursprungligen knoppat av PolarCool, bland annat sitt engagemang som styrelseordförande i bolaget och vad han ämnar bidra med i de regulatoriska processer som återstår inför ett intåg på den hägrande USA-marknaden.
Martin Waleij berör i intervjun även den nyss aviserade företrädesemissionen som förväntas inbringa upp till cirka 14 Mkr vid eventuell fullteckning (inklusive överteckningsoption), ett kapitaltillskott som kommer att kompletteras med ytterligare pengar i form EU-bidrag inom ramen för Eurostars om cirka 4 Mkr.
Nytillträdde vd:n Erik Andersson berättar i intervjun dels om sin mångåriga bakgrund som ishockeyspelare på högsta elitnivå i Sverige och sitt engagemang för frågan om hjärnskakningar inom idrotten, som väckts inte minst genom personliga erfarenheter på området. Dels kommenterar han de starka studieresultat som nyligen presenterats, som ger ytterligare stöd åt tesen att kylning med PolarCools produkt PolarCap System markant kan påskynda både återhämtningen av spelare som kylts och deras möjligheter att återgå till spel betydligt tidigare än spelare i kontrollgruppen, som inte behandlats med kylning.
Erik Andersson ger även besked om att fotbollen, som är världens största sport sett till antalet utövare globalt, är ett ytterligare affärsområde där PolarCool ser stor potential för bolagets produkt.
Se hela intervjun med Martin Waleij och Erik Andersson genom att klicka på videon nedan.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev