Home Nyheter BioStock Studio: emission ska ta Toleranzia till klinik

BioStock Studio: emission ska ta Toleranzia till klinik

BioStock Studio: emission ska ta Toleranzia till klinik

9 september, 2020

Toleranzias vd Charlotte Fribert besökte BioStocks studio för att ge en statusuppdatering om bolaget som utvecklar innovativa och sjukdomsmodifierande läkemedelskandidater mot autoimmuna orphan-sjukdomar. Bolaget har riktat in sig på indikationer med stora medicinska behov och attraktiva marknadsutrymmen för effektivare och säkrare terapier, inte minst terapier med botande potential såsom Toleranzias toleransinducerande kandidater. Tanken är att nyttja de långtgående regulatoriska fördelarna som kommer med så kallade särläkemedel och man har redan erhållit särläkemedelsstatus för huvudkandidaten TOL2 från såväl EMA i Europa som FDA i USA. För att ta de sista kliven mot klinisk utveckling genomförs nu en emission om 45,4 Mkr. 
Hör bioteknikbolaget Toleranzias vd Charlotte Fribert berätta om bolaget och viktiga kommande milstolpar i vd-intervjun och bolagspresentationen nedan.
Se BioStocks Linus Flink Elmfors intervjua Charlotte Fribert här.

YouTube video

Se hela bolagspresentationen från BioStock Live, 8 september, här.
YouTube video

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev