Home Nyheter Sanionas VD om kapitalanskaffningen på 65 miljoner USD

Sanionas VD om kapitalanskaffningen på 65 miljoner USD

Sanionas VD om kapitalanskaffningen på 65 miljoner USD

11 augusti, 2020

Igår meddelade Saniona att bolaget tagit in 65 miljoner USD (cirka 567 miljoner SEK) i en riktad nyemission till ett antal amerikanska och internationella institutionella investerare och sektorsspecialister. BioStock kontaktade Rami Levin, bolagets USA-baserade VD och koncernchef för en kommentar.
Med finansieringen om 65 MUSD på plats är bioteknikbolaget Saniona välkapitaliserat för att gå vidare med sina kliniska studier där den kliniska effekten av den primära läkemedelskandidaten Tesomet skall fastställas i två sällsynta ätstörningar, hypotalamisk fetma (HO) och Prader-Willis syndrom (PWS).
USA-baserade RA Capital Management agerade ankarinvesterare i den riktade emissionen, som även tecknades av bland annat Pontifax Venture Capital och New Leaf Venture Partners tillsammans med andra amerikanska och internationella specialister inom biotekniksektorn. Erbjudandet lockade också tre svenska nationella pensionsfonder, andra AP-fonden, tredje AP-fonden samt den fjärde AP-fonden.
De nya aktierna emitterades till en teckningskurs på 2,12 USD per aktie (18,50 SEK), vilket motsvarar en rabatt på cirka 45 procent i förhållande till aktiekursen vid transaktionstillfället.
Idag gästades BioStock av Rami Levin, vd för Saniona, på länk från Boston.
Klicka på bilden nedan för att se hela intervjun med Rami Levin.

YouTube video

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev