Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet fredag 28 augusti

Nyhetssvepet fredag 28 augusti

Nyhetssvepet måndag 4 mars

Nyhetssvepet fredag 28 augusti

28 augusti, 2020

De senaste artiklarna från BioStock

» BioStock studio: RhoVac tror på färdigrekryterad studie innan årsskiftet
» Att växa upp med juvenil idiopatisk artrit
» Biostock Studio: Idogens vd sammanfattar Q2 och blickar framåt 
» CombiGene når milstolpe i lipodystrofiprojektet
» Abliva redo att inleda patientrekrytering under hösten
» Curasight gör börsentré med åtta fas II-cancerstudier i pipeline

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 34 här.
Immunicum meddelar idag att Sven Rohmann har utsetts till vd och tillträder sin roll med omedelbar verkan. Rohmann kommer närmast från en roll som tf vd i Oasmia, där han även är styrelsemedlem. Läs mer.
SynAct Pharma meddelar att de har initierat ett vetenskapligt och kliniskt samarbete, RESOVIR (resolution i viral inflammation), som syftar till att undersöka potentialen för läkemedelskandidaten AP1189 i virala infektioner. Det första steget i samarbetet kommer att vara att genomföra en undersökande klinisk studie på COVID-19-infekterade patienter. Läs mer.
Carbiotix har beslutat om att genomföra en riktad emission av units om cirka 10 Mkr förutsatt ett godkännande av en extra bolagsstämma. Läs mer. Extrastämman ska hållas den 17 september. Läs mer.
Immunovia annonserar idag registreringsdetaljer till företagets andra online-presentation i webinarserien om Immunovias IMMray PanCan-d. Läs mer.
Aegirbio ökar takten på försäljning i USA genom att sätta igång processen för att hitta en kvalificerad Head of Sales. Läs mer. Bolaget meddelar även att de ökar takten på produktutveckling genom att starta projekt för att placera Remicade och RetuximabMagniaReader POC-plattformen. Läs mer.

Getinge ny huvudpartner till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Läs mer.
Styrelsen i IDL Biotech har utsett den nuvarande försäljning- och marknadschefen Gunnar Wahlberg som tillförordnad vd från och med 1 september. Läs mer.
Phase Holographic Imaging meddelar att delårsrapport 1 för räkenskapsåret 2020/21 publiceras den 28 september 2020. Läs mer.
Rapporter

AcuCort  AegirBio  BrainCool  Curando Nordic  Cyxone  Cereno Scientific  Gabather  Hamlet Pharma  Klaria Pharma  Nanoform  ODI Pharma  Orphazyme  Paxman  Pharmacolog  PolarCool  Redwood Pharma  SensoDetect  SynAct Pharma  RhoVac  Vistin Pharma  Xintela
Kommunikéer
Biovica  Eurocine Vaccines
Kallelser till bolagsstämmor:
Carbiotix  Cereno Scientific  Orphazyme
Nyheter inkomna sedan igår:
Fluicell meddelade att de ökar marknadsnärvaron i Storbritannien genom distributionsavtal med Swift Analytical avseende försäljning av BioPen System. Läs mer.
Diamyd Medical uppdaterade om fas IIb-studien DIAGNODE-2 och kommande fas III-studie med diabetesvaccinet Diamyd. Läs mer.
PExA och Göteborgs Universitet har informerats av Janssen Research & Development om att forskningssamarbetet som parterna ingick i oktober 2019 inte kommer förlängas. Läs mer.
Nexstims Navigated Brain Therapy-system med SmartFocus TMS säljs till Neurological Institute i Los Angeles. Läs mer.
Ny kundenkät visar igen på kraftig symtomlindring bland dem som använder Peptonic Medicals VagiVital.
Onxeo publicerade slutresultaten av DRIIV fas I-studie av AsiDNA i British Journal of Cancer. Läs mer.
Västra Hamnen publicerade en analysuppdatering om Promore Pharma angående rapporten för andra kvartalet- “Inga överraskningar”. Läs mer.
Förmiddagens vinnare: Saniona 12,08%, Promore Pharma 10,85%, Cline Scientific 10,56%, AlzeCure Pharma 9,59%, Combigene 9,07%

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev