Home Nyheter BioStock Studio: Initiator Pharma gör sig redo för nästa steg

BioStock Studio: Initiator Pharma gör sig redo för nästa steg

BioStock Studio: Initiator Pharma gör sig redo för nästa steg

8 juni, 2020

Initiator Pharma utvecklar läkemedel mot erektil dysfunktion (ED). Kandidaten IPED2015, inriktad mot den patientgrupp som inte svarar på befintliga behandlingar, har uppnått positiva fas II-resultat medan IP2018, som har indikerat effekt på både depression och ED, förbereds för klinisk fas II. ED är enkelt uttryckt mäns oförmåga att uppnå och upprätthålla en erektion och därmed fullborda samlag, vilket är ett problem som drabbar cirka 150 miljoner män globalt. I slutet av mars ansökte Initiator Pharma om tillstång att genomföra en klinisk fas II-studie med IP2018 och nyligen startade teckningsperioden i den fullt garanterad företrädesemission som bl.a. ska finansiera studien. Bolagets vd, Claus Elsborg Olesen, gästade BioStocks studio för att berätta mer om bolaget, finansieringen och vägen framåt.
Se intervjun med Initiator Pharmas vd Claus Elsborg nedan.


Se även bolagspresentationen från BioStock Live 3 juni nedan.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev