Home Event Följ BioStock Live i direktsändning med AegirBio, Cline Scientific och Kancera

Följ BioStock Live i direktsändning med AegirBio, Cline Scientific och Kancera

Följ BioStock Live i direktsändning med AegirBio, Cline Scientific och Kancera

19 maj, 2020

Idag tisdag 19 maj arrangeras en digital version av investerareventet BioStock Live, där möjlighet ges att se och lyssna till företrädare från tre högaktuella life science-bolag i direktsändning.
I direktsändningen, som inleds klockan 13:00 ifrån BioStocks studio på Medicon Village i Lund, medverkar följande bolag:
Aegirbio som samägs av och kombinerar kärntekniker från svenska LifeAssays och San Diego-baserade Abreos Biosciences. Efter flera års framgångsrikt samarbete siktar Lifeassays och Abreos Biosciences på att skapa ett ledande bolag inom terapeutisk läkemedelsövervakning av biologiska läkemedel. Bolaget har inlett försäljning i USA och har även ett projekt som syftar till att ta fram specifika tester för coronainfektion. AegirBio planerar en IPO under 2020. Läs mer
Cline Scientific har efter några år av försäljning av sin patenterade nanoteknologi gått från att vara ett renodlat teknikbolag till att bli ett bioteknikbolag med egna utvecklingsprojekt på väg in i klinisk fas: ett cancerdiagnostikprojekt som nyligen förvärvades och ett stamcellsterapiprojekt som drivs i samarbete med forskare vid Göteborgs Universitet. Bolaget genomför nu en företrädesemission i syfte att finansiera den fortsatta utvecklingen. Läs mer
Kancera utvecklar läkemedel som motverkar skador vid akut och kronisk inflammation. Läkemedelskandidaten KAND567 utvecklas primärt för att effektivt och selektivt minska inflammationen i hjärta och kärl efter en hjärtinfarkt och förväntas under 2020 ta steget in i en klinisk fas II-studie. Nyligen har bolaget ansökt om tillstånd för att även genomföra en klinisk fas II-studie med KAND567 i covid-19-patienter, med slutmålet att bromsa hyperinflammation och därmed undvika intensivvård och en lång rehabilitering för patienter med covid-19. Läs mer
Sändningen genomförs i samarbete med Nyhetsbyrån Direkt och kan ses nedan.

SCHEMA
13:00-13:40 AegirBio
13:40-14:20 Cline Scientific
14:20-15:00 Kancera
En kortare paus kommer att läggas in mellan varje bolagspresentation.
Prenumerera gärna på BioStocks nyhetsbrev för att få information om kommande event.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev