Home Nyheter BioStock studio: Sprint Biosciences forskningschef kommenterar VADA-projektet

BioStock studio: Sprint Biosciences forskningschef kommenterar VADA-projektet

BioStock studio: Sprint Biosciences forskningschef kommenterar VADA-projektet

25 maj, 2020

Förra veckan fick BioStock studion besök av Martin Andersson, forskningschef på Sprint Bioscience. Bolaget tar fram småmolekylära läkemedelskandidater, som enskilt eller i kombination med andra läkemedel kan bekämpa cancer. Efter en rad prekliniska forskningsframsteg i VADA-projektet offentliggjorde bolaget nyligen projektets målprotein (VRK1). I intervjun med Martin Andersson berättar han mer om projektet, varför man valde att vänta med att gå ut med målproteinet och vilka patientgrupper som kan komma ifråga för behandling av VRK1-hämmare. Se intervjun nedan.


Se tidigare intervju med Jessica Martinsson, vd för Sprint Bioscience, nedan.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev