Home Nyheter BioStock studio: CLS levererar en ström av goda nyheter

BioStock studio: CLS levererar en ström av goda nyheter

BioStock studio: CLS levererar en ström av goda nyheter

8 april, 2020

Medicinteknikbolaget Clinical Laserthermia Systems (CLS) fick en stark start på 2020 då man inledde året med en företrädesemission om 50 Mkr som övertecknades med bred marginal. Trots det globalt instabila läget och ett tufft affärsklimat har CLS fortsatt att leverera goda nyheter. Så sent som i fredags kom beskedet att man erhållit EU-godkännande för nya mjukvaran ThermoGuide. BioStocks studio besöktes av CLS vd Lars-Erik Eriksson och bolagets utvecklingschef Stephan Dymling som berättade mer om EU-godkännandet för ThermoGuide, utvärderingen av CLS TRANBERG Thermal Therapy System samt vilka milstolpar vi kan ser framemot under året. Se intervjun nedan.
Lundabolaget CLS verksamhet fokuserar på utveckling av produkter som används för bildledd laserablationsbehandling av mjukvävnad som cancertumörer. Bolaget har tagit fram en egen behandlingsmetod kallad Immune-stimulating interstitial thermotherapy (imILT), som kan stimulera patientens immunförsvar och attackera tumörmetastaser.
CLS produkter kan dessutom användas for fokal laserterapi (FLA/LITT). Detta har bl.a. universitetssjukhuset i Magdeburg gjort och i intervjun nedan kan du höra CLS berätta mer om sjukhusets utvärdering av CLS produkter samt andra färska framsteg.

YouTube video

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev