Home Nyheter BioStock studiointervju: AcuCort om lovande besked från Läkemedelsverket

BioStock studiointervju: AcuCort om lovande besked från Läkemedelsverket

BioStock studiointervju: AcuCort om lovande besked från Läkemedelsverket

3 mars, 2020

BioStocks studio på Medicon Village i Lund fick häromdagen besök av Ann Gidner, interim vd på Helsinborgsbolaget AcuCort. Bolaget utvecklar och kommersialiserar ISICORT, en snabblöslig munfilm att lägga på tungan med den välkända kortisonsubstansen dexametason. I nuläget fokuserar AcuCort särskilt på tre indikationer för ISICORT: behandling av svåra allergiska reaktioner, krupp hos barn samt illamående i samband med cellgiftsbehandling. För Biostock berättade Ann Gidner mer om den potentiella marknaden för ISICORT, uppmuntrande besked från Läkemedelsverket angående marknadsgodkännande i Sverige samt kommande milstolpar för bolaget. 
Se intervjun med interim vd Ann Gidner nedan.


Se även Ann Gidner presentera AcuCort på BioStock Live 13 februari 2020.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev