Home Nyheter Följ årets första BioStock Live på plats eller i direktsändning

Följ årets första BioStock Live på plats eller i direktsändning

Följ årets första BioStock Live på plats eller i direktsändning

12 februari, 2020

Så har det äntligen blivit dags för årets första BioStock Live. Torsdagens investerarevent i Stockholm innehåller presentationer från nio högaktuella life science bolag vars verksamheter täcker allt från HIV till hjärt-och kärlsjukdomar.
Klicka här för att komma till anmälningssidan
Först ut i programmet är ISR som arbetar med att utveckla ett effektivt läkemedel mot HIV. Bolaget har dock fler strängar på sin lyra och förra månaden kunde man meddela att man slutit ett samarbetsavtal med den kinesiska CRO:n Shanghai InnoStar Biotech i syfte att utveckla ISR:s läkemedelskandidat ISR050 för behandling av hepatit B.
Sedan följer en presentation från Uppsalabolaget Endovab vars verksamhet fokuserar på endovaskulär kirurgi. Genom det medicintekniska verktyg för kärlkirurgi, Liungman Guidewire Fixator, som bolaget har utvecklat siktar man på att öka säkerheten inom endovaskulär kirurgi.
Dagens första session avslutas av emissionsaktuella Annexin vars biologiska läkemedelskandidat ANXV främst är avsedd för akut behandling av patienter med hjärt- och kärlsjukdomar med skador och inflammation i blodkärlen. Bolaget genomför just nu en företrädesemission om cirka 61 Mkr.
Efter paus är det dags för en presentation från AcuCort. Helsingborgsbolaget utvecklar och kommersialiserar ISICORT, en snabblöslig munfilm att lägga på tungan för i första hand behandling av akuta och svåra allergiska reaktioner, för krupp hos barn och vid illamående och kräkningar vid cellgiftsbehandling.
Presentation nummer fem står onoterade Lipum för. Bolaget har identifierat en unik targetmolekyl för autoimmuna kroniska inflammationer och utvecklar en antikropp som skall användas för att blockera denna. Målsättningen är att kunna erbjuda en first-in-class behandling mot bland annat ledgångsreumatism. OBS: Lipum utgår tyvärr p.g.a. sjukdom!
Sista bolag att inta scenen innan paus nr två är Lundabolaget Idogen som utvecklar tolerogena cellterapier. Bolaget har tre projekt med inriktning på hemofili, transplantationsavstötning och autoimmuna sjukdomar, och är aktuella med en emission under mars månad.
Dagens sista showcase-session inleds med en presentation av Klaria, ett bolag som nyligen offentliggjorde en ny strategi. Bolaget satsar nu sina resurser på projekt där dess alginatfilmer, som levererar beprövade substanser snabbt och effektivt via munslemhinnan, kan lösa svåra medicinska problem genom att ersätta nässprayer eller injektioner.
Därefter presenterar drug delivery-bolaget QuiaPEG som har utvecklat Uni-Qleaver, en patenterad teknologiplattform inom frisättningsbar pegylering. Bolagets teknologi kan bl.a. användas för att förlänga effekten av läkemedel i kroppen, vilket leder till ökad patientnytta och lägre kostnader för både patienter och samhälle.
Näst sist ut är bioteknikbolaget Bioextrax vars fokus ligger på att utveckla och kommersialisera bolagets plattformsteknologi för biologisk utvinning, som kan användas för miljövänlig utvinning av bl.a. biobaserade plaster och kemikalier.
Dagens program avslutas med ytterligare ett emissionsaktuellt bolag, Nanexa. Det Uppsalabaserade bolaget fokuserar på den egenutvecklade nanobaserade drug delivery-plattformen PharmaShell som ska underlätta administrering av läkemedel till patienter.
Eventet arrangeras i samarbete med Nyhetsbyrån Direkt i centrala Stockholm och är kostnadsfritt att bevaka på plats, dock krävs föranmälan – till anmälningssidan.
BioStock Live kan även följas i direktsändning från kl 10:00 torsdag 13 februari. Klicka på videon nedan eller bilden ovan för att följa sändningen.

YouTube video

SCHEMA & TIDER
10:00………BioStocks vd Jonas Söderström hälsar välkomna (start livesändning)
10:05………ISR
10:25………Endovab
10:45………Annexin
11:05………Paus
11:20………AcuCort
11:40………Lipum (utgår p.g.a. sjukdom)
12:00………Idogen
12:20……..Paus
12:35……..Klaria
12:55……..QuiaPEG
13:15………Bioextrax
13:35……..Nanexa
13:55……..Lättare lunchservering
Presentationerna kan komma att hållas på engelska.
Vill du ha inbjudningar till kommande event? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan!

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev