Home Nyheter BioStock studiointervju: CLS

BioStock studiointervju: CLS

BioStock studiointervju: CLS

22 januari, 2020

Efter ett 2019 där emissionsaktuella Clinical Laserthermia Systems (CLS) växt sig allt starkare har bolaget gått in i 2020 med självförtroende och siktet inställt på att fortsätta bygga långsiktigt värde. Vd Lars-Erik Eriksson tillsammans med bolagets utvecklingschef Stephan Dymling, samt marknads- och försäljningschefen Dan Mogren besökte BioStocks studio och berättade mer om den aktuella emissionen, vad kapitalet ska användas till samt om pågående utveckling och marknadslansering.
CLS erbjuder produkter för bildledd laserablationsbehandling av mjukvävnad, så som cancertumörer. Bolagets produkter kan användas för fokal laserterapi (FLA/LITT) men också för CLS egenutvecklade metod, Immune-stimulating interstitial thermotherapy (imILT), som utöver att döda tumören har potential att stimulera kroppens eget immunförsvar och attackera metastaser i kroppen. Hittills har mer än 100 behandlingar i USA och Europa utförts med CLS produkter.
CLS är just nu aktuellt med en företrädesemission om 50 Mkr som i kombination med en riktad emission om 12 Mkr, till en grupp kvalificerade investerare, kommer att inbringa totalt 62 Mkr före emissionskostnader. För BioStock berättar bolagsledningen här om hur resurserna ska fördelas samt CLS pågående utvecklings- och lanseringsaktiviteter.
Se hela videointervjun här.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev