Home Event Storinvesterare delade sina insikter på BioStock Life Science Summit 2019

Storinvesterare delade sina insikter på BioStock Life Science Summit 2019

Storinvesterare delade sina insikter på BioStock Life Science Summit 2019

4 november, 2019

BioStock Life Science Summit är ett unikt forum eftersom det inte bara ger mindre life science-bolag bolag en plattform att visa upp sina projekt för investerare. Årets event agerade även utbildningsforum för de bolag som vill resa kapital och/eller ingå partnerskap, då inbjunda potentiella investerare och partners delade med sig av sina erfarenheter och strategier.
Den första paneldebatten på BioStock Life Science Summit 2019 inkluderade representanter för stora nordiska investerare. På scenen fanns Björn Odlander från HealthCap, Ingrid Teigland Akay från Hadean Ventures, Johan Kördel från Lundbeckfonden Ventures samt multientreprenören Carl Borrebaeck vid Lunds universitet. Temat för diskussion var Investor Insights – in search of the next Nordic unicorn.
Den engagerade diskussionen gav tips på vad mindre life science-bolag kan göra för att bli mer attraktiva för riskkapitalister, och diskussionen kanske bäst sammanfattas i ett citat från Lundbeckfondens Johan Kördel: “du får de ägare du förtjänar.” Kördel uttryckte vikten av att bolag ansluter sig till investerare som delar samma övertygelser och värderingar.
Samtliga paneldeltagare avslöjade vilka trender de håller extra noga koll på just nu; en fortsatt innovationstillväxt i kombination med en instabil finansmarknad och uppkomsten av mikrobiomvetenskap, samt framstegen inom både genterapi och digital hälsa.
Se paneldiskussionen i sin helhet nedan
 

YouTube video

 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev