Home Nyheter Sprint Bioscience breddar sitt kontaktnät på BIO-Europe

Sprint Bioscience breddar sitt kontaktnät på BIO-Europe

Sprint Bioscience breddar sitt kontaktnät på BIO-Europe

15 november, 2019

Under veckan arrangerades BIO-Europe – årets största partneringkonferens i Europa och ett mecka för bolagen inom life science sektorn att knyta kontakter, utbildas och inspireras. I vimlet mötte BioStock Sprint Bioscience och fick en pratstund med Affärsutvecklingschef Anne-Marie Wenthzel och Forskningschef Martin Andersson, som berättade mer om syftet med sitt konferensdeltagande.

Sprint Bioscience är ett läkemedelsbolag vars projektportfölj består av flertalet cancerprojekt och ett projekt mot NASH (fettlever). I dagsläget har bolaget två projekt som drivs i egen regi samt två som utvecklas under befintliga partnerskap.

Bolagets affärsmodell går ut på att identifiera, starta och driva projekt för läkemedelsutveckling för att sedan utlicensierar dessa i preklinisk fas till den globala läkemedelsindustrin. Affärsmodellen syftar till att pröva ett projekts kommersiella genomförbarhet redan i ett tidigt skede. Med andra ord torde BIO-Europe vara en av bolagets höjdpunkter under året. BioStock fick chansen att prata med Sprint Bioscience, som berättade mer om hur processen för partnering ser ut, vilka typer av aktörer de träffar under konferensen och vad de lyfter fram i sina möten med potentiella partners.

Se hela videointervjun från BIO-Europe med Sprint Biosciences Affärsutvecklingschef Anne-Marie Wenthzel och Forskningschef Martin Andersson nedan.

YouTube video

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev