Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet måndag 4 november

Nyhetssvepet måndag 4 november

Nyhetssvepet tisdag 21 maj

Nyhetssvepet måndag 4 november

4 november, 2019

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 44 här
RhoVac meddelar att den första patienten har screenats till bolagets kliniska fas IIb-studie i prostatacancer på Odense Universitetshospital. Läs mer.
WntResearch har inkluderat den tjugonde patienten i bolagets NeoFox-studie, vilket är det antal patienter som den första säkerhetsanalysen kommer att genomföras med. Läs mer.
BrainCool har tecknat ett nytt försäljningsavtal med Universitetssjukhuset i Freiburg. Läs mer.
IDL Biotech har tecknat avtal med Web Trading Concern i Nepal och Bhutan (läs mer) samt Chem-Labs i Kenya för försäljning av bolagets snabbtest för tyfoidfeber, TUBEX TF (läs mer).
Aptahems vd Mikael Lindstam samt CFO Ola Skanung och CSO Luiza Jedlina har nyttjat samtliga av sina respektive teckningsoptioner av serie TO 4. Dessutom har bolagets största ägare Ivar Nordqvist för avsikt att nyttja samtliga av sina teckningsoptioner av serie TO 4. Läs mer.
Spotlight Stock Market meddelar att sista dag för handel i Aptahems teckningsoption TO 4 är den 7 november (läs mer) samt att QuickCool ska genomgå en ny noteringsprövning och fortsatt kommer att handlas på observationslistan (läs mer).
Raytelligence huvudägare Swedish Adrenaline överför totalt cirka 1,4 miljoner teckningsrätter till ett konsortium av affärsrelationer som avser teckna aktier till ett totalt värde av cirka 1,8 Mkr. Dessutom tecknar bolagets vd Klas Arvidson aktier för cirka 200 000 kronor för att försvara sin andel i befintligt innehav. Läs mer.
Toleranzia har erhållit ytterligare teckningsförbindelser om cirka 2,4 Mkr i bolagets pågående företrädesemission om cirka 18,6 Mkr och meddelar att dessa nu uppgår till totalt cirka 40 procent. Läs mer.
Herantis Pharma har publicerat ett nyhetsbrev för perioden september – oktober. Läs mer.
Össur och Alfred Mann Foundation (AMF) har tecknat avtal om fortsatt utveckling och licensiering av AMF:s sensorimplantat IMES i syfte att utforska potentialen i sinnestyrd protesteknologi. Läs mer.
Senzime meddelar att nya forskningsdata från POPULAR-studien visar värdet av att monitorera patienter som får muskelavslappnande läkemedel. Läs mer.
Orion Corporation har konverterat 125 000  A-aktier till B-aktier. Läs mer.
Christian Hansen Holding har rapporterat om insiderhandel. Läs mer.
Takeda och Shire öppnar ett gemensamt kontor i Stockholm. Läs mer.
Recipharm lanserar Recipharm Analytical Solutions – en fristående tjänst inom analytisk kemi. Läs mer.
Delårsrapporter från Recipharm och Bactiguard Holding publiceras den 7 november.
Dicot har anställt Catarina Malmberg som ny chef för leverantörskedjan. Läs mer.
En ny rapport från Cancerfonden visar att svensk medicinsk forskning tappar mark i förhållande till andra länder. Läs mer.
Akademiska sjukhuset i Uppsala meddelar att fler njursjuka kan transplanteras via njurbytesprogrammet Scandia Transplant Kidney Program (STEP). Läs mer.
Multi4 är en av de svenska vinnarna av innovationspriset Quality Innovation Award. Läs mer.
Calliditas Therapeutics genomför en kapitalmarknadsdag i Stockholm i dag. Läs mer.
Gasporox och GPX Medical medverkar i Stora Aktiedagen i Göteborg i dag. Läs mer. Så gör även Medfield Diagnostics. Läs mer.
Analysguiden har publicerat en analys av SpectraCure. Läs mer.
Redeye har publicerat en analys av Cantargia. Läs mer.
Rapporter/kommunikéer:
SelectImmune Pharma  Gasporox
Nyheter inkomna efter fredag lunch:
Pfizer har meddelat att Europeiska kommissionen godkänt checkpointhämmaren BAVENCIO (avelumab) i kombination med axitinib som första linjens behandling av vuxna patienter med avancerad njurcellscancer. Läs mer.
QuickCool har föreslagit att bolaget omvandlas till en holdingstruktur för att investera i cannabis- och andra alternativmedicinska marknader och att QuickCool-systemet utvecklas vidare i ett nytt dotterbolag. Läs mer.
QuickCool har även kallat till en extra bolagsstämma den 3 december. Läs mer.
BrainCool har tillförts 63 000 kronor genom nyttjande av teckningsoptioner. Läs mer.
Inlösenperioden avseende SpectraCures teckningsoption TO3 har inletts. Läs mer.
QuiaPEG Pharmaceuticals har meddelat att teckningsoptioner av serie T1 har utnyttjats för att teckna nyemitterade aktier i bolaget, vilket har ökat aktiekapitalet till cirka 28,9 Mkr. Läs mer.
Spotlight Stock Market har meddelat att sista dag för handel i Micropos Medicals aktie, inklusive rätten att erhålla teckningsrätter, är den 8 november och att första dagen exklusive teckningsrätter är den 11 november. Läs mer.
Recipharm har avyttrat en bioanalysenhet till Center for Translational Research och stärkt befintligt partnerskap med CTC Clinical Trial Consultants. Läs mer.
Atlantic Sapphire och Hofseth Biocare har tecknat ett Letter of Intent för etablering av ett samriskbolag (joint venture) i Miami. Läs mer.
AstraZeneca har publicerat en uppdatering avseende rösträtter. Läs mer.
Navamedic har meddelat att bolagets prospekt har godkänts av Norges Finansinspektion.  Läs mer.
Coronaria annonserar acceptansgraden för budet på Silmäasema. Läs mer.
Orphazyme har publicerat en finansiell kalender för 2020. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln:
QuickCool +56,86%  Fluicell +14,50%  Scibase Holding +14,44%  Camanio Care +10,74%  Iconovo +10,39%  Intervacc +10,04%
Förlorare i lunchhandeln:
Annexin Pharmaceuticals -11,76%  Invent Medic -9,98%  AlphaHelix -9,23%  Ortivus -8,86% Bioservo Technologies -7,59%  Nexstim -6,91%
Index:
OMXS30 +1,23%  Hälsovård +0,60%

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev