Home Nyheter NeuroVive Pharmaceutical om intressanta diskussioner på BIO-Europe

NeuroVive Pharmaceutical om intressanta diskussioner på BIO-Europe

NeuroVive Pharmaceutical om intressanta diskussioner på BIO-Europe

14 november, 2019

För Lundabolaget NeuroVive Pharmaceutical har 2019 varit ett år av avancemang på flera fronter. Utöver flera viktiga framsteg i utvecklingen av sina projekt och en ny strategi, som innebär att fokus nu ligger på primära mitokondriella sjukdomar med särläkemedelspotential, har man även stärkt finanserna via dubbla emissioner. När BIO-Europe, årets största partnering-konferens på europeisk mark, i veckan gick av stapeln i Hamburg var NeuroVive självklart på plats. Det var även BioStock och vi passade på att tala med vd Erik Kinnman och Mark Farmery, chef för affärsutveckling, om både partnersamtal och bolagets utveckling. 
Lundabaserade NeuroVive Pharmaceutical har en bred portfölj som spänner över fyra områden: primära mitokondriella sjukdomar, hjärnskador, NASH (icke-alkohol­orsakad fett­leversjukdom) och levercancer. Samtliga projekt har gått framåt de senaste åren och numera befinner sig två av dem i klinisk utveckling, med ett tredje är på god väg dit.
Det strategiska beslutet att lägga det interna fokuset på primära mitokondriella sjukdomar innebär att NeuroVive söker partners för sina andra projekt, d.v.s. de inom hjärnskador, NASH och levercancer. Därmed är deltagande på BIO-Europe en självklarhet för bolaget och BioStock, som givetvis också var på plats i Hamburg, hade ett spännande samtal med vd Erik Kinnman och Mark Farmery, chef för affärsutveckling, mitt under pågående konferens.
Se intervjun nedan.

YouTube video

 
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev