Home Nyheter Intervju: möten i fokus i Medicon Villages nya huvudbyggnad

Intervju: möten i fokus i Medicon Villages nya huvudbyggnad

Intervju: möten i fokus i Medicon Villages nya huvudbyggnad

8 november, 2019

Life scienceklustret Medicon Village i Lund har kommit långt sedan man först slog upp portarna för åtta år sedan och igår kunde ytterligare en milstolpe firas. Då invigdes nämligen områdets nya huvudbyggnad, The Spark, som kommer att vara arbetsplats för mer än 400 människor aktiva inom life science. Medicon Villages vd Kerstin Jakobsson gästade BioStocks studio för att berätta mer om den nya byggnaden och vad nästa steg för Medicon Village är.  
Idén till Medicon Village växte fram när AstraZeneca flyttade sin verksamhet från Lund till Göteborg och kvar blev en högklassig men tom forskningsanläggning. Här föddes tanken på att etablera både en arbets- och mötesplats för bolag verksamma inom sektorn. Ur dessa tomma lokaler har nu en livlig life science hub skapats där runt 150 bolag och cirka 2200 människor är verksamma.
Igår invigdes alltså områdets nya huvudbyggnad The Spark och för BioStock berättade vd Kerstin Jakobsson mer om byggnaden, området samt Medicon Villages vision. Se videon nedan.

YouTube video

 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev