Home Nyheter Inhalatorer, immunmodulatorer, mitokondriell medicin och biosimilarer på BLSS 2019

Inhalatorer, immunmodulatorer, mitokondriell medicin och biosimilarer på BLSS 2019

Inhalatorer, immunmodulatorer, mitokondriell medicin och biosimilarer på BLSS 2019

1 november, 2019

Den femte presentationsrundan på BioStock Life Science Summit 2019 visade på ett brett spektrum av medicinska lösningar. Först ut var Iconovo med sina torrpulverinhalatorer, följt av CanImGuides immunoregulerande substanser för cancerbehandling, följt av NeuroVive Pharmaceutical och dess mitokondriella läkemedelsportfölj. Xbrane avslutade med att diskutera hur biosimilarer kan tillhandahålla livsavgörande läkemedel till en bredare patientgrupp. Samtliga presentationer kan ses nedan.
De inbjudna nordiska bio- och medteknikbolagenpå BioStock Life Science Summit 2019 fortsatte att imponera med sitt mångfacetterade utbud inför ögonen på tunga investerare. Den femte presentationsrundan startade med Iconovos vd Orest Lastow som gav en inblick i bolagets utbud av inhalationsprodukter och koncept för behandling av astma och kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL). Utöver att erbjuda färdigutvecklade inhalatorer hjälper Iconovo sina kunder att utveckla den torrpulverformulering av den aktuella läkemedelssubstansen som skall erbjudas i den färdiga produkten.
CanImGuides vd Carl-Magnus Högerkorp tog sedan över mikrofonen och utbildade publiken kring cancermekanismer. Mer specifikt berättade han om hur bolagets egenutvecklade läkemedel P28R har potential att modulera cancernsjukdomars förmåga att undertrycka kroppens immunsystem när det sprider sig i kroppen.
Därefter fick mitokondrierna välförtjänt uppmärksamhet när NeuroVive Pharmaceuticals vd Erik Kinnman gick igenom bolagets breda portfölj som delvis fokuserar på att behandla mitokondriella sjukdomar, en bred grupp av sällsynta sjukdomar med stor påverkan på patienternas liv. Lundabolaget är ett av de ledande bolagen inom mitokondriell medicin och ett av projekten, KL1333, befinner sig i klinisk utveckling.
Biosimilarer kom in i matchen genom Xbrane. Det svenska läkemedelsbolaget med säte i Solna utvecklar, tillverkar och producerar biosimilarer med syftet att göra biologiska läkemedel mer tillgängliga för patienter, men också billigare. Vd Martin Åmark berättade om Xbranes patenterade proteinproduktionsplattform samt teamets världsledande expertis inom utveckling av biosimilarer.
Se alla fyra bolagspresentationer nedan.
 

YouTube video

Orest Lastow presenterar Iconovo på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Carl-Magnus Högerkorp presenterar CanImGuide på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Erik Kinnman presenterar NeuroVive på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Martin Åmark presenterar Xbrane på BioStock Life Science Summit 2019.
 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev