Home Nyheter Givande möten på BIO-Europe för Lipum

Givande möten på BIO-Europe för Lipum

Givande möten på BIO-Europe för Lipum

18 november, 2019

Förra veckan samlades över 4000 delegater i Hamburg för att delta vid BIO-Europe, årets största partneringkonferens inom life science-sektorn i Europa. BioStock var självklart på plats och i den myllrande mässhallen hade vi turen att få en pratstund med Umeåbolaget Lipums styrelseordförande Ulf Björklund. Han berättade bland annat om sin roll i bolaget och vad man hoppas få ut av BIO-Europe. Intervjun med Björklund kan ses nedan, liksom videon från bolagspresentationen av vd Einar Ponténs vid årets upplaga av BioStock Life Science Summit.
Onoterade Lipum grundades 2010 med fokus på att utveckla ett biologiskt läkemedel –antikropp – för behandling av kroniska autoimmuna inflammatoriska- och autoinflammatoriska sjukdomar. Bolaget ingår i inkubatorn Umeå Biotech Incubator (UBI) och dess rötter finns i forskning bedriven vid Umeå universitet inom pediatrik kring näringsupptag hos spädbarn. Bolagets primära fokus är att utveckla en behandling mot den sällsynta barnsjukdomen juvenil artrit (JIA), en autoimmun inflammatorisk sjukdom som ger svullnad, smärta och stelhet i lederna.
2019 har utmärkts av framsteg för Lipum som inledde året med en fulltecknad emission som tillförde bolaget 25 Mkr. Man har också valt en läkemedelskandidat och skrivit avtal med den amerikanska kontraktsforskningsorganisationen Abzena.
BioStock tog chansen att prata med styrelseordförande Ulf Björklund om bolagets fullspäckade mötesagenda under BIO-Europe och hur processen för partnering ser ut. Björklund berättade även mer om Lipums fokusområde autoimmuna sjukdomar, det stora intresset för indikationsområdet samt bolagets arbete med att uppnå särläkemedelsstatus.
Se hela videointervjun från BIO-Europe med Lipums styrelseordförande Ulf Björklund samt vd Einar Ponténs presentation från BioStock Life Science Summit nedan.

YouTube video

YouTube video

Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev