Home Nyheter En trio pionjärer i fjärde presentationsrundan på BLSS 2019 – se presentationerna...

En trio pionjärer i fjärde presentationsrundan på BLSS 2019 – se presentationerna här

En trio pionjärer i fjärde presentationsrundan på BLSS 2019 – se presentationerna här

1 november, 2019

I denna näst sista omgången av presentationer på BioStock Life Science Summit 2019, fick åhörarna lyssna till tre bolag som hanterar ett brett spektrum av sjukdomsindikationer. Dicots läkemedelsutveckling är inriktad på manlig sexuell dysfunktion, medan WntResearch fokuserar på att förhindra spridning av metastaser från tumörceller. Idogens mål slutligen är autoimmunna sjukdomar: när kroppens immunsystem attackerar sig själv. Se presentationerna nedan.
Göran Beijer, vd för Dicot, talade om ett mycket vanligt problem – manlig sexuell dysfunktion. Bolaget utvecklar Libiguin, ett läkemedel med potential att behandla både erektil dysfunktion och för tidig utlösning. Den aktiva substansen härrör från ett träd på Madagaskar och syftar till att återinföra spontanitet i patientens sexliv eftersom substansen ger en tidsmässigt mycket längre effekt än marknadsförda läkemedel. Kandidaten befinner sig för närvarande i preklinisk utveckling.
Därefter skiftade fokus till cancer då WntResearchs vd, Peter Morsing, äntrade scenen. Bolaget utvecklar en ny typ av cancerbehandling som verkar genom att hämma tumörcellers förmåga att sprida sig i kroppen och bilda metastaser. Huvudkandidaten Foxy-5 har genomgått framgångsrika prekliniska och fas I-studier i patienter med kolon-, prostata- och bröstcancer. Just nu pågår en fas II-studie i koloncancerpatienter och bolaget ämnar presentera interimsdata under 2020.
Den tredje presentationen tog oss tillbaka där dagen började – autoimmuna sjukdomar och kronisk inflammation. Vd Anders Karlsson presenterade Idogen, ett bolag som utvecklar tolerogena cellterapier för att förhindra att patientens immunsystem attackerar kroppens egna celler eller vävnad vid autoimmuna sjukdomar och organtransplantationer. Bolagets längst avancerade kandidat IDO 8 utformas för att behandla patienter med hemofili A som har utvecklat resistens mot standardbehandling.
Se de tre bolagspresentationerna nedan.
 

YouTube video

Lars Jonsson presenterar Dicot på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Peter Morsing presenterar WntResearch på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Anders Karlsson presenterar Idogen på BioStock Life Science Summit 2019.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev