Home Nyheter Digital hälsa och ätstörningar avrundade presentationerna på BLSS 2019 – se videorna...

Digital hälsa och ätstörningar avrundade presentationerna på BLSS 2019 – se videorna här

Digital hälsa och ätstörningar avrundade presentationerna på BLSS 2019 – se videorna här

1 november, 2019

De sista bolagspresentationerna under den första av två dagar på BioStock Life Science Summit 2019 handlade om digital hälsa – ett av de områden som investerarna flaggat upp intresse för – här representerat av MedicPen och Innovosens. Den sista presentationen stod Saniona för, som bland annat utvecklar läkemedel mot ätstörningar som Prader-Willis syndrom och hypotalamisk fetma. Se videopresentationerna nedan.
Digital hälsa vinner mark inom hälso- och sjukvården, och på BioStock Life Science Summit 2019 representerande två bolag Sveriges innovationskraft inom fältet: MedicPen och Innovosens.
MedicPens vd Fredrik Westman presenterade bolagets MedimiSmart, en smart tablettdispenser som syftar till att underlätta arbetet inom äldreomsorgen och förbättra livet för patienterna. MedimiSmart har många fördelar jämfört med dagens äldre- och hemvård och ska bl.a. minska risken för felmedicinering och reducera patienternas stress relaterad till att läkemedelsintag.
Privatägda Innovosens å sin sida utvecklar strategier för tidig screening, diagnos och hantering av diabetesrelaterade komplikationer. Detta möjliggörs med Innovosens app, som ger enkel åtkomst till glukos-data och andra data som både användare och vårdgivare kontinuerligt kan ta del av. Bolaget presenterades av vd Sirisha Adimatyam.
Dag 1 av BLSS 2019 rundades av med en presentation av Saniona framfört av vd Jørgen Drejer. Saniona är ett danskt bioteknikbolag som utvecklar läkemedel mot sjukdomar i det centrala nervsystemet och för ätstörningar. Bolagets pipeline består av ett brett spektrum av projekt som är baserade på jonkanaler. Man har bl.a. projekt inom sällsynta indikationer Prader-Willi-syndrom och hypotalamisk fetma som befinner sig i klinisk utveckling. Därutöver har bolaget utvecklat ett läkemedel mot fetma som snart når marknad efter lyckade fas III-studier.
Ta del av denna triss i bolagspresentationer nedan.
 

YouTube video

Fredrik Westman presenterar MedicPen på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Sirisha Adimatyam presenterar Innovosens på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Jørgen Drejer presenterar Saniona på BioStock Life Science Summit 2019.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev