Home Nyheter Aptahem ställde upp med stark trio på BIO-Europe

Aptahem ställde upp med stark trio på BIO-Europe

Aptahem ställde upp med stark trio på BIO-Europe

18 november, 2019

När BIO-Europe gick av stapeln i Hamburg under förra veckan var bioteknikbolaget Aptahem på plats för att knyta nya kontakter samt träffa redan etablerade slika. BioStock hade turen att få tala med den triss i Aptahem-representanter som befann sig på BIO-Europe; vd Mikael Lindstam, CSO Luiza Jedlina och CMO Anders Bylock. Trion pratade om vad bolaget hoppas får ut av konferensen och hur möten vid årets största europeiska partneringkonferens egentligen går till.
Malmöbolaget Aptahem utvecklar läkemedelskandidater för behandling av akuta inflammatoriska tillstånd där inflammation och koagulation samverkar i sjukdomsprocessen. Bolagets främsta kandidat, Apta-1, utvecklas för att motverka sepsis (blodförgiftning) och de livshotande organ- och vävnadsskador som tillståndet kan orsaka.
Med sig i bagaget till BIO-Europe hade Aptahem en rad goda nyheter från de senaste månaderna. I slutet av oktober rapporterade man t.ex. studiedata som indikerar att Apta-1 inte bara har potential som behandling mot sepsis, utan preliminärt även att lösa blodproppar och att stimulera vissa protein för att motverka autoimmuna sjukdomar.
Vid sin hemkomst från konferensen möttes bolaget dessutom av beskedet att man tillförs cirka 11,8 Mkr före emissionskostnader genom nyttjande av teckningsoptioner som emitterades i samband med Aptahems företrädesemission förra året.
För BioStock berättade vd Mikael Lindstam, CSO Luiza Jedlina och CMO Anders Bylock om syftet med bolagets deltagande i BIO-Europe och vad man hoppas få ut av konferensen. De gav oss även en inblick i hur ett partneringmöte går till och hur deras olika roller ser ut under ett sådant möte.
Se hela videointervjun med Aptahem-trion nedan. 

YouTube video

Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev