Home Nyheter Videopresentationer från BLSS 2019: vassa exempel på både bio- och medicinteknik

Videopresentationer från BLSS 2019: vassa exempel på både bio- och medicinteknik

Videopresentationer från BLSS 2019: vassa exempel på både bio- och medicinteknik

31 oktober, 2019

BioStock Life Science Summit erbjöd en god mix  av bolag representerandes läkemedel och medicintekniska produkter, vilket var tydligt för första dagens tredje presentationsrunda. Först ut var bioteknik-spektrat, då Omnio och Immunicum presenterade sina läkemedelskandidater. Därefter kom Acarix och CLS som presenterade sina medicinska innovationer. Presentationerna kan ses i sin helhet nedan.
Omnios vd Patric Stafshede inledde sin presentation av bolaget med att säga att de är “lite konträra” jämfört med andra bolag som verkar inom det antiinflammatoriska behandlingsområdet. Omnio har nämligen lagt sitt krut på att förbättra de pro-inflammatoriska egenskaperna hos plasminogen, ett plasma-härlett enzym som är involverat i den naturliga sårläkningsprocessen. Det onoterade bolaget befinner sig för närvarande i preklinisk utveckling med målet att hitta behandlingslösningar för sjukdomar som kroniska sår, parodontit och tympanisk membranperforering.
Rundans andra biotechbolag i strålkastarljuset var Immunicum. Sijme Zeilemaker, bolagets Senior Director of Business Development, presenterade bolagets immunonkologiska strategi för utveckling av cellbaserade cancerbehandlingar. Immunicums huvudkandidat, ilixadencel, är en terapi som syftar till att förbereda och programmera kroppens eget immunsystem för att attackera solida tumörer.
Bolagspresentationerna fortsatte med två svenska medtech-företag: Acarix och CLS, vilka båda utvecklar medicinteknisk utrustning för olika användningsområden.
Acarix vd Per Persson presenterade bolagets CADScor System – en icke-invasiv och ultrakänslig enhet som är utformad för att detektera tecken på kranskärlssjukdom (CAD). Enheten syftar till att snabbt och enkelt utesluta CAD när patienter kommer in på akutmottagningen med bröstbesvär eller andra symtom som även kan indikera ett mindre allvarligt tillstånd, vilket de senare visar sig ha i 90 procent av fallen.
Lundabaserade CLS, å sin sida, är experter på laserstyrd tumörablationsteknik. Vd Lars-Erik Eriksson beskrev sitt TRANBERG Thermal Therapy System som används för termisk precisionsterapi och ablationsprocesser. Bolaget har ingått flera partnerskap under det senaste året för att utvidga användningen av dess laserstyrda ablationsteknologi till fler cancertyper.
Se samtliga fyra bolagspresentationer nedan.
 

YouTube video

Patric Stafshede presenterar Omnio på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Sijme Zeilemaker presenterar Immunicum på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Per Persson presenterar Acarix på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Lars-Erik Eriksson presenterar CLS på BioStock Life Science Summit 2019.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev