Home Event Stark inledning av BioStock Life Science Summit 2019 – se videopresentationerna här

Stark inledning av BioStock Life Science Summit 2019 – se videopresentationerna här

Stark inledning av BioStock Life Science Summit 2019 – se videopresentationerna här

31 oktober, 2019

BioStock Life Science Summit 2019 lockade över 200 gäster, överträffade förväntningarna och resulterade i ett aktivt nätverkande. Eventet, som var fullspäckat av högkvalitativa bolagspresentationer och tankeväckande paneldebatter, inleddes med ett starkt startfält bestående av Spago Nanomedical, Aptahem, Cereno Scientific och Endovab. Se bolagspresentationerna nedan.
BioStocks flaggskeppsevent BioStock Life Science Summit är nu inne på sitt andra år och syftar till att koppla samman innovation och kapital. Under eventet, som ägde rum i Lund under två dagar i förra veckan, fick åhörarna – på plats och via nätet – ta del av cirka 30 presentationer från små till medelstora nordiska life science-bolag verksamma inom läkemedelsutveckling, bioteknik, medicinteknik och diagnostik. Man kunde dessutom lyssna till en rad paneldiskussioner med representanter från andra viktiga spelare inom sektorn såsom globala Big Pharma-bolag, VC-aktörer, investmentbanker, fonder och andra finansieringsexperter.
Syftet med eventet var dels att skapa ett forum för möten mellan life science-innovatörer och investerare med fokus på den nordiska Life Science-scenen. Därutöver avsågs det skapa en möjlighet för mindre bolag att diskutera partnerskap med Big Pharma-spelare såsom Astra Zeneca, Johnson & Johnson och Bayer.
BLSS 2019 inleddes med en fängslande presentation av Mats Hansen, vd för Spago Nanomedical, ett svenskt bolag som fokuserar på nanomedicin. Bolaget utvecklar både SpagoPix, som är en teknik för tumördiagnostik, och Tumorad, en strålbehandling mot cancer.
Därefter följde tre bolag som är experter på kardiovaskulära eller blodrelaterade sjukdomar: Aptahem, Cereno Scientific och Endovab.
Aptahems vd, Mikael Lindstam gav en snabb översikt över bolagets huvudkandidat Apta-1, en aptamer-baserad läkemedelskandidat utformad för att förhindra utvecklingen av livshotande organ- och vävnadsskador hos sepsispatienter.
Därefter berättade Cereno Scientifics CMO Björn Dahlöf om CS1 – en läkemedelskandidat med antitrombotisk potential, som dessutom visat antifibrotiska effekter och som bolaget tror kommer kunna revolutionera fältet för förebyggande blodproppsbehandlingar.
Därefter följde Endovabs vd, Stefan Sowa, som presenterade bolagets Liungman Guidewire Fixator (LGF) – en s.k. ledare som tillfälligt kan säkras distalt i en artär vid endovaskulär kirurgi och därigenom möjliggöra parallella procedurer för kirurgen.
Se alla fyra bolagspresentationer nedan.
 

YouTube video

Mats Hansen presenterar Spago Nanomedical på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Mikael Lindstam presenterar Aptahem på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Björn Dahlöf presenterar Cereno Scientific på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Stefan Sowa presenterar Endovab på BioStock Life Science Summit 2019.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev