Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet fredag 4 oktober

Nyhetssvepet fredag 4 oktober

Nyhetssvepet tisdag 28 maj

Nyhetssvepet fredag 4 oktober

4 oktober, 2019

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 39 här
RhoVac kommer att delta i aktieägarträffar i Sverige och i internationella partneringmöten under oktober och november. Läs mer.
Promore Pharma ska genomföra en företrädesemission om cirka 75 Mkr och tidigarelägger publiceringen av bolagets kvartalsrapport. Läs mer.
A1M Pharma meddelar att nyttjandeperioden för de teckningsoptioner som emitterades i samband med företrädesemissionen inleds den 7 oktober och pågår till och med den 25 oktober. Läs mer.
AstraZeneca meddelar att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt bolagets injektionspenna med engångsdoser av läkemedlet Fasenra (benralizumab) som patienter själva kan administrera. Läs mer.
Episurf Medical meddelar att dr Kevin D. Plancher vid Plancher Orthopaedics & Sports Medicine i New York utsetts till huvudprövare för bolagets IDE-studie EPIC-Knee: Episealer Knee System IDE Clinical Study. Läs mer.
Aqua Bio Technology har tecknat ett distributionsavtal med DBK Pharmaceutical i Kairo. Läs mer.

Nyheter inkomna i går eftermiddag:
Oncology Venture har meddelat att bolagets aktiekapital kommer att öka nominellt med 11 500 DKK till följd av nyttjade teckningsoptioner. Läs mer.
Bioservo Technologies nyemission med företrädesrätt för aktieägarna har tecknats till 156,3 procent och bolaget tillförs därmed cirka 64 Mkr före emissionskostnader. Läs mer.
Sprint Bioscience har beslutat att genomföra en riktad emission av units och emitterar vederlagsfria teckningsoptioner till befintliga ägare. Läs mer.
SensoDetects nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare har registrerats hos Bolagsverket och sista dag för handel med betalda tecknade units är den 4 oktober. Läs mer.
RaySearch Laboratories har fått nytt regulatoriskt godkännande för RayStation i Kina. Läs mer.
Bristol-Myers Squibb har rapporterat delresultat från fas III-studien CheckMate-227. Läs mer.
Pierre Fabre och Pfizer har presenterat resultat av en interimanalys från fas III-studien BEACON CRC. Läs mer.
Ziccum ska göra en utvärdering tillsammans med ett läkemedelsbolag som utvecklar vacciner och biologiska läkemedel för att bekämpa infektionssjukdomar. Läs mer.
PolarCool har presenterat resultat från en studie där medicinsk kylning använts som behandling vid upprepade slag mot huvudet inom amerikansk fotboll. Läs mer. PolarCool har även beslutat att starta en kampanj för att öka kännedom om hjärnskakningar. Läs mer.
AstraZeneca har meddelat att bolagets CEO Pascal Soriot är chef för amerikanska Viela Bio. Läs mer.
Bavarian Nordic har slutfört registreringen av fas II-studien med läkemedelskandidaten BN-Brachyury. Läs mer.
ProstaLund har meddelat att Dr Vedran Azinovic vid Länssjukhuset i Kalmar presenterat resultat från en retrospektiv studie av patienter behandlade med CoreTherm. Läs mer.
Penser Access har publicerat en analys av Diamyd Medical. Läs mer.
Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att följa upp och göra djupgående dataanalyser av cancer och att stödja införandet av en standardiserad dokumentation kring cancerpatienter. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln:
Alteco +10,29% Bio-Works +9,73% Immunicum +8,89% ISR +7,43% PExA +7,25%  Ziccum +7,12%
Förlorare i lunchhandeln:
Promore Pharma -43,16% Zenicor -11,76% Nexstim -8,36% Toleranzia -7,26% Dicot -6,57% MedicPen -6,30%
Index:
OMXS30 -0,06% Hälsovård +0,30%

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev