Home Nyheter BLSS 2019 videopresentationer: Innovation i centrum under den andra showcase-rundan

BLSS 2019 videopresentationer: Innovation i centrum under den andra showcase-rundan

BLSS 2019 videopresentationer: Innovation i centrum under den andra showcase-rundan

31 oktober, 2019

BioStock Life Science Summit 2019 fortsatte andra delen av dag 1 med en mångsidig blandning av Life Science-bolag. BrainCool, Follicum, LIDDS och Xintela har alla flera projekt i sina pipelines och visar sammantaget prov på bredden av skandinavisk innovationsteknologi. Se bolagspresentationerna här!
Medicinteknikbolaget BrainCool startade presentationsrundan med att vd Martin Waleij gav en eldfängd presentation av bolagets verksamhet och produkter. BrainCool fokuserar på att förebygga hjärnskador efter en stroke, och dess huvudprodukt BrainCool System behandlar just denna patientgrupp. Men bolaget verkar även inom traumatisk hjärnskada, migrän och onkologi med produkter som PolarCap, CoolHead respektive Cooral.
Waleij följdes av Follicums vd, Jan Alenfall, som gav en sammanfattning av bolagets fascinerande historia där man började som ett bioteknikbolag med fokus på håravfall till att vidga sin portfölj av peptider till att omfatta behandling av diabetes. Båda projekten löper stadigt framåt och kandidaten mot håravfall (FOL-005) är på väg att inleda sin andra fas II-studie.
Monica Wallter, vd för Uppsalabaserade LIDDS, introducerade bolagets NanoZolid-teknik som används för att utveckla injicerbara läkemedel för behandling av cancer och andra sjukdomar. Så sent som i september kunde LIDDS meddela positiva preliminära resultat från sin fas IIb-studie i prostatacancer, vilket Wallter berättade mer om.
Därefter följde Xintela som presenterades av Business Development Manager Thomas Areschoug. Xintelas pipeline-projekt finner vi inom områdena regenerativ medicin och onkologi, baserade på bolagets XINMARK-teknologi. Tekniken används för att isolera och kvalitetssäkra stamceller för behandling av t.ex. osteoartrit. Presentationen belyste även bolagets egen GMP-anläggning för produktion av stamceller till framtida kliniska studier.
Se samtliga fyra bolagspresentationer nedan.
 

YouTube video

Martin Waleij presenterar BrainCool på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Jan Alenfall presenterar Follicum på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Monica Wallter presenterar LIDDS på BioStock Life Science Summit 2019.
 
YouTube video

Thomas Areschoug presenterar Xintela på BioStock Life Science Summit 2019.
 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev